4/12/2021

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 
 
 

 
Live your myth in Greece.. ποιος Felix και ποιο διάστημα..you know Meteora?

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  06/07/2013 17:51:18
Τελικά έχουμε την τάση να «διυλίζουμε τον κώνωπα» κάθε τόσο. Ο λόγος για την «τεραστίων διαστάσεων» έκταση που πήρε το θέμα της κινηματογραφήσεως της RED BULL (της «γνωστής εταιρείας ενεργειακού ποτού», όπως αρέσκονται κάποιοι να αποκαλούν) στην περιοχή των Μετεώρων...

Ας πάρουμε με τη σειρά τα γεγονότα:

1) Επισήμως η RED BULL κατέθεσε αίτηση στο Δήμο Καλαμπάκας την 11/4/2013 (αριθ. πρωτ. 9525) για την χορήγηση άδειας εκτέλεσης – κινηματογράφησης κατά την πτήση επίδειξης με Wingsuit στην περιοχή των Μετεώρων

2) Η ως άνω αίτηση εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπάκας κατά τη συνεδρίασή του στις 2/5/2013. Σύμφωνα με την υπΆ αριθ. 15/2013 σχετική απόφαση «Εγκρίνεται θετικά η χορήγηση άδειας κινηματογράφησης την συγκεκριμένη εταιρεία, κατόπιν της σύμφωνης έγκρισης του Κ.Α.Σ. (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) καθώς και η ταυτόχρονη έγκριση του περιεχομένου της διαφήμισης (να μην προσβάλλεται η ιερότητα του χώρου)» (αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ την 20/05/2013 στις 12:34:50 με ΑΔΑ: ΒΕΝ5ΩΕΛ-ΔΜΘ)

Από εκεί και πέρα για το θέμα της αδειοδότησης το λόγο έχουν 19η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Τρικάλων, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και το Υπουργείο Πολιτισμού, τα οποία θα εξετάσουν και θα λάβουν υπΆ όψιν τους για την τελική κρίση επί του αιτήματος τα θέματα της νομιμότητας, της ακολουθούμενης διαδικασίας, των λεπτομερειών του project, της διαφύλαξης και προστασίας της μοναστικής κοινότητας και της ιερότητας του χώρου.

Για να έχουμε καλό ερώτημα:
"Είχε κανείς αμφιβολία ότι ο κλήρος δε θα αντιδρούσε σε μια τέτοια «πρωτοβουλία»"; Ασφαλώς και θα αντιδρούσαν και η Μητρόπολη και οι Μονές, και υποκρίνονται όσοι εκπλήσσονται πέφτοντας από τα σύννεφα..

Οι αντιδράσεις εύλογες αφού πολύς κόσμος θεωρεί πως η εκκλησία όπως και στο παρελθόν, έτσι και μ' αυτήν την παρέμβαση, διαδραματίζει ανασταλτικό ρόλο όσον αφορά στην προβολή του τόπου μας και εμμέσως και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας..

Από την άλλη η μοναστική κοινότητα των Μετεώρων έχει άλλη άποψη, ισχυριζόμενη πως οι όποιες αντιδράσεις οφείλονται και μόνο στη διασφάλιση της ιερότητας του χώρου και του μοναστικού βίου, καθώς η καθημερινότητα και ο τρόπος ζωής που έχουν επιλέξει οι μοναχοί τούς επιτρέπει να έχουν διαφορετική αντίληψη των κοσμικών πραγμάτων.

ΓιΆ αυτόν το λόγο και προσέφυγαν στο φυσικό δικαστή υποβάλλοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων περί απαγορεύσεως της κινηματογραφήσεως στο χώρο των Μετεώρων μετΆ αντιστοίχου αιτήματος προσωρινής διαταγής, η οποία (προσωρινή διαταγή) έγινε δεκτή.

Το λόγο (που λέγαμε) τελικά θα τον έχουν τα δικαστήρια…

Θα τον είχαν δηλαδή αφού η «γνωστή εταιρεία ενεργειακού ποτού» φαίνεται να «ξενέρωσε» με την όλη κατάσταση (μεταξύ μας και εμείς το ίδιο) και να έχει χάσει το ενδιαφέρον της για την πραγματοποίηση του διαφημιστικού (θα βρει αλλού καλύτερη υποδοχή), που η προβολή του σε 160 χώρες όλο και κάτι θα προσέφερε στον τόπο μας.

Κοινώς "live your myth in Greece" και πραγματικά αφήσαμε μύθο ρίχνοντας "πορτα" στη Red Bull..ποιος Felix και ποιο διάστημα τώρα...εδώ μιλάμε για Μετέωρα..you know?

Αντώνης Βλιώρας
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
48237
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα 


  © 2012-2021 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ