facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Λινγκουίνι με τόνο και λεμονάτη σάλτσα

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  09/07/2017 13:36:03
Λινγκουίνι με τόνο και λεμονάτη σάλτσα
Εύκολη, νόστιμη και υγιεινή συνταγή που θα φτιάξετε σε 25 μόλις λεπτά και θα χρειαστείτε ακόμα λιγότερο χρόνο για να την απολαύσετε.

• Μερίδες: 5
• Χρόνος προετοιμασίας: 10'
• Χρόνος μαγειρέματος: 15'
• Έτοιμο σε: 25'...

ΥΛΙΚΑ

• 1 πακέτο λιγκουίνι ή σπαγγέτι
• 2 κονσέρβες τόνο σε νερό, καλά στραγγισμένο
• χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
• 1½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
• 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
• 1 πιπερίτσα τσίλι κομμένη στα 2
• 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βράζετε τα ζυμαρικά μέσα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.

Στραγγίζετε τον τόνο από το νερό της κονσέρβας και τον αναμιγνύετε σε ένα μπολ με το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και το μισό άνηθο. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.

Σοτάρετε με το ελαιόλαδο μέσα σε ένα ευρύχωρο τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πιπερίτσα. Αφού αρωματιστεί το λάδι πετάτε την πιπερίτσα.

Σουρώνετε τα λιγκουίνι και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε από πάνω το μίγμα του τόνου και τον υπόλοιπο άνηθο. Ανακατεύετε ξανά. Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε πιάτα και σερβίρετε αμέσως.

olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
OZJLW
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ