Ένα ασυνήθιστο γιαχνί από την Κέρκυρα, πλούσιο σε χρώματα με πολλά αρωματικά. • Μερίδες: 6 • Χρόνος προετοιμασίας: 20' • Χρόνος μαγειρέματος: 50' • Έτοιμο σε:1 :10'...
ΥΛΙΚΑ • 1 κιλό λάχανο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια • 250γρ. φύλλα από παντζάρια πλυμένα και χονδροκομμένα • 50γρ. σέλινο ψιλοκομμένο • ½ φλιτζάνι μάραθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο • 2 πράσα καθαρισμένα και χονδροκομμένα • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό • 1 φλιτζάνι λάδι • αλάτι, πιπέρι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σοτάρετε τα πράσα και το σέλινο στο λάδι, μέχρι να μαλακώσουν, και προσθέτετε το λάχανο, τα φύλλα από παντζάρια και το μάραθο ή το μαϊντανό. Τα ανακατεύετε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν. Προσθέτετε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά και να μείνει μόνο με το λάδι του. olivemagazine.gr 
|