facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕΤΕΩΡΩΝ: Τιμάμε αγωνιστικά την 8η Μάρτη παγκόσμια ημέρα των γυναικών

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  06/03/2020 12:05:37
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕΤΕΩΡΩΝ: Τιμάμε αγωνιστικά την 8η Μάρτη παγκόσμια ημέρα των γυναικών

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τιμάμε την ιστορική επέτειο της 8ης Μάρτη, Παγκόσμιας Μέρας των γυναικών, η οποία καθιερώθηκε πριν από 110 χρόνια, και αγωνιζόμαστε για ισότιμα δικαιώματα γυναικών και ανδρών στην εργασία, στη μόρφωση, στις προσωπικές- οικογενειακές σχέσεις, στην κοινωνική δράση!...

Τον 21ο αιώνα, οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών παραμένουν και ενισχύονται στο όνομα της “ισότητας των φύλων” και των “ίσων ευκαιριών” στην απασχόληση, ενώ η γυναίκα συνεχίζει να επιβαρύνεται και με την ατομική ευθύνη της φροντίδας των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ, του σπιτιού. Γιατί ό,τι θα έπρεπε να είναι κοινωνικό δικαίωμα αποτελεί σχεδόν αποκλειστικά οικογενειακή υποχρέωση.

Οι γυναίκες είναι πρωταθλήτριες στην ανεργία, στις εργασιακές σχέσεις, στα ωράρια και τη ζωή λάστιχο, ενώ είναι τα μεγαλύτερα θύματα της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, των αντιασφαλιστικών ανατροπών και των συντάξεων πείνας.

Ιδιαίτερα, οι εργαζόμενες στους Δήμους και στις Περιφέρειες δουλεύουν χωρίς επαρκή μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας του γυναικείου οργανισμού, οι συμβασιούχοι γυναίκες βιώνουν τη γενικευμένη ανασφάλεια, χωρίς άδειες για την προστασία της εργαζόμενης εγκύου και μητέρας. Η πολιτική Ε.Ε, κυβερνήσεων, επιχειρηματικών κολοσσών που σμπαραλιάζουν την επαγγελματική και οικογενειακή, προσωπική ζωή των γυναικών δεν είναι μονόδρομος.

Σήμερα την εποχή της ψηφιοποίησης και αυτοματοποίησης, την εποχή της ραγδαίας ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας είναι μέρα αγώνα και διεκδίκησης για τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.

Για να έχουν όλες και όλοι μόνιμη και σταθερή εργασία, με ολόπλευρη προστασία της μητρότητας, του γυναικείου οργανισμού από το κράτος.

Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία- φάρμακο, Παιδεία, φροντίδα και αγωγή των παιδιών προσχολικής ηλικίας, κοινωνικές υπηρεσίες στήριξης των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ, αλλά και κρατικά μέτρα πρόληψης της βίας κατά των γυναικών και στήριξης των θυμάτων.

Τιμάμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δυναμώνουμε τον αγώνα για τη ζωή που έχουμε ανάγκη, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, πολέμους, προσφυγιά.

Λαϊκή Συσπείρωση Μετεώρων
6/3/2020



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
LWGIT
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ