Μια συνταγή από τις παλιές, αυτές τις συνταγές που όταν τις βλέπουμε, τις φτιάχνουμε και τις γευόμαστε, έρχονται στο μυαλό μας οι πιο όμορφες αναμνήσεις! Οι λαγγίτες είναι η πιο απλή και εύκολη συνταγή για τηγανίτες, μια συνταγή της γιαγιάς! Απολαύστε τις ως πρωινό ή σνακ!...
Υλικά
• 200 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 3 gr. μαγιά ξηρή • 250 ml. νερό σε θερμοκρασία δωματίου • 2 κουταλιές της σούπας τσίπουρο • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Εκτέλεση • Σε ένα λεκανάκι κοσκινίζουμε το αλεύρι. Βάζουμε σε ένα μπολ την μαγιά, την ζάχαρη και διαλύουμε με λίγο χλιαρό νερό. • Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και το νερό στο αλεύρι, ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο χυλό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον χυλό για 30 λεπτά. • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. • Ρίχνουμε τον χυλό, σχηματίζοντας στρογγυλές τηγανίτες. • Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χωνί, μέσα στον οποίο θα βάλετε τον χυλό, χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας στο στόμιο αφήνοντας τον χυλό να ρέει και δημιουργήστε τέλειες και ομοιόμορφες τηγανίτες! • Τηγανίστε και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν ωραίο χρυσό χρώμα! • Ακουμπήστε τις τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί. • Σερβίρετε τις τηγανίτες με μέλι, ζάχαρη άχνη, κανέλα, είτε με μαρμελάδα ή τυριά, όπως ανθότυρο ή γραβιέρα! funkycook
|