26/9/2020

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 


 
ΞΕΝΙΑ - Σφαγεία - περιοχή Προφ. Ηλία: Αυτοψία υποψ. Δημάρχου Μετεώρων Θοδωρή Αλέκου και συμβούλων του [43 φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  30/04/2019 23:34:56
Αυτοψία στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, στη Καλαμπάκα, πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος και υποψήφιοι Δημοτικοί του Σύμβουλοι...

Με αφετηρία την Ξυλογλυπτική Σχολή, η ομάδα του κ. Αλέκου επιθεώρησε τα δύο παρατημένα κτίρια πίσω από τη Σχολή, ιδιοκτησίας του Δασαρχείου, τα οποία βρίσκονται σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση. Στη συνέχεια ανηφόρισε το πέτρινο μονοπάτι που οδηγεί στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία το οποίο λόγω της έντονης εγκατάλειψής του έχει υποστεί βανδαλισμούς στο παρελθόν.

Από την κορυφή του όμορφου λόφου, με απέραντη θέα προς τα Μετέωρα, την πόλη της Καλαμπάκας, τα όρη της Τριγγίας, του Κόζιακα και τον Θεσσαλικό κάμπο, τα μέλη της ομάδας, ατενίζοντας το μέλλον του τόπου, αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες σχετικά με την ολοκληρωμένη ανάδειξη της εγκαταλελειμένης αυτής περιοχής, με στόχο την επισκεψιμότητα της από ντόπιους και επισκέπτες.

Κατηφορίζοντας το λόφο κατευθύνθηκαν στο χώρο των παλιών σφαγείων, ένα μέρος επίσης παρατημένο. Σημειώνεται ότι σε αυτό το σημείο υπάρχουν παρατημένα σκυλιά από το Δήμο. Ο πρόεδρος του συλλόγου «Η Στέγη», κ. Κτενάς Χρήστος με εθελοντική προσφορά και προσωπική εργασία, τα φροντίζει, όπως και πάρα πολλά αδέσποτα σκυλιά που έχει η πόλη μας, ένα πρόβλημα που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Η ομάδα του κ. Αλέκου ολοκλήρωσε την αυτοψία της με επιθεώρηση του άλλοτε κορυφαίου ξενοδοχείου «ΞΕΝΙΑ», που δεσπόζει στη περιοχή επίσης εγκατελελειμένο και χρόνο με το χρόνο αποσυντίθεται. Οι υποψήφιοι σύμβουλοι και ο επικεφαλής τους, είδαν από κοντά τα πολλά προβλήματα που παρουσιάζει η ξενοδοχιακή μονάδα, ιδιοκτησίας του Δήμου Μετεώρων, είδαν όμως και τις προοπτικές που ξεδιπλώνονται με τη συντήρηση του κτιρίου και την ανάπλαση του χώρου.

Ο κ. Αλέκος χαρακτήρισε «εγκληματική» την μέχρι τώρα αδυναμία αξιοποίησης ενός τόσο κορυφαίου και ιστορικού ακινήτου, σε μία περιοχή «φιλέτο», με αποκορύφωμα την πρόσφατη παταγώδη αποτυχία του νυν Δημάρχου, κ. Σινάνη, να προχωρήσει στην επίλυση του προβλήματος του «ΞΕΝΙΑ» που θα ερχόταν με την άντληση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να χαθούν τα χρήματα και ο Δήμος μας να μετρά ζημίες με την μη αξιοποίηση του χώρου.

alekosxenia1

alekosxenia2

alekosxenia3

alekosxenia4

alekosxenia5

alekosxenia6

alekosxenia7

alekosxenia8

alekosxenia9

alekosxenia10

alekosxenia11

alekosxenia12

alekosxenia13

alekosxenia14

alekosxenia15

alekosxenia16

alekosxenia17

alekosxenia18

alekosxenia19

alekosxenia20

alekosxenia21

alekosxenia22

alekosxenia23

alekosxenia24

alekosxenia25

alekosxenia26

alekosxenia27

alekosxenia28

alekosxenia29

alekosxenia30

alekosxenia31

alekosxenia32

alekosxenia33

alekosxenia34

alekosxenia35

alekosxenia36

alekosxenia37

alekosxenia38

alekosxenia39

alekosxenia40

alekosxenia41

alekosxenia42

alekosxenia43
Σχόλια
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί για αυτό το άρθρο.

 

Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 


 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 

  © 2012-2018 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ