facebook  youtube  twitter  instagram 16/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Ξεκινά το ταξίδι του και στα Τρίκαλα το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή σήμερα με τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στο υπαίθριο θεατράκι στο Ληθαίο

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  26/07/2021 08:57:34
Ξεκινά το ταξίδι του και στα Τρίκαλα το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή σήμερα με τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στο υπαίθριο θεατράκι στο Ληθαίο
Ξεκινούν την Δευτέρα 26 Ιούλη, οι θερινές εκδηλώσεις της ΚΝΕ που εδώ και σχεδόν μια δεκαετία αποτελούν πλέον θεσμό για την πόλη των Τρικάλων,...

δίνοντας πολύτιμη ανάσα δροσιάς και αισιοδοξίας στους νέους της πόλης κόντρα στην ...ασφυξία των καιρών. Ταυτόχρονα, οι εκδηλώσεις δίνουν τον τόνο του Φεστιβάλ, που ήδη ξεκίνησε το “ταξίδι” του με την μεγάλη επιτυχία του 30ου αντιιμπεριαλιστικού διημέρου της οργάνωσης στην Μυτιλήνη.

Φέτος το Τομεακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ διοργανώνει τρεις εκδηλώσεις με πλούσια θεματολογία την πάλη των λαών κατά του ιμπεριαλισμού, που θα συνδυαστούν και με προβολές βίντεο και ταινιών στον γνώριμο πλέον χώρο του υπαίθριου θεάτρου στον Ληθαίο, όπισθεν του Μουσείου Τσιτσάνη.

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, η ΚΝΕ απευθύνεται πρώτα απ’ όλα στους νέους αλλά και ολόκληρο το λαό της πόλης και επιδιώκει τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, να δώσει μία ανάσα αγωνιστικής αισιοδοξίας, αλλά και ευκαιρία ψυχαγωγίας, σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου και τις συνέπειες της σε όλες τις πτυχές της ζωής των νέων και του λαού γενικότερα. Είναι η πολιτική που για τα κέρδη μιας χούφτας βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, μπροστά στο ξαναμοίρασμα των αγορών βάζει στο στόχαστρο ολόκληρους λαούς, τους μπλέκει σε πολέμους, τους οδηγεί στην προσφυγιά. Είναι η ίδια πολιτική που εκθέτει τον λαό σε πανδημίες, που απαγορεύει ουσιαστικά στις λαϊκές οικογένειες τις καλοκαιρινές διακοπές, που τους στερεί την πρόσβαση στον πολιτισμό, στην ποιοτική ψυχαγωγία γι’ αυτούς και τα παιδιά τους αφού την μετατρέπει σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Οι φετινές εκδηλώσεις επιλέχτηκαν με αφορμή τις εξελίξεις διεθνώς τόσο στην περιοχή μας όσο και ευρύτερα με σύνθημα: «Μέσα στην ασφυξία των καιρών δίνουμε ανάσες στην πάλη των λαών», ενώνοντας τις φωνές μας με τις φωνές στου κόσμου κάθε γειτονιά, ενάντια στο σύστημα που γεννά εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά

Η αυλαία θα ανοίξει την Δευτέρα 26 Ιουλίου με αφετηρία το μήνυμα του 30ου αντιιμπεριαλιστικού διημέρου ότι ο ελληνικός και ο τούρκικος λαός δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν αλλά έχουν έναν κοινό εχθρό να τους ενώνει: το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά κρίσεις πολέμους, προσφυγιά.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Πέμπτη 29 Ιούλη με συζήτηση σε σχέση με την προκλητική παρέμβαση των ΗΠΑ στην Κούβα, και προβολή ταινίας για την κουβανική επανάσταση.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων θα κλείσει την Δευτέρα 2 Αυγούστου με συζήτηση γύρω από τον ηρωικό και δίκαιο αγώνα που δίνει ο λαός της Παλαιστίνης, κυριολεκτικά “δυο βήματα πιο δίπλα” στην γειτονιά μας.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 21.00.

Στον χώρο θα λειτουργεί μπαρ με δροσερά αναψυκτικά, αλλά και βιβλιοπωλείων των εκδόσεων Σύγχρονη Εποχή με παλιούς και νέους τίτλους!

Οι εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στα Τρίκαλα θα κορυφωθούν στις 3 Σεπτέμβρη στο πάρκο Ματσόπουλο με πολιτική συγκέντρωση, όπου θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, Γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, καθώς και συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
LWGJT
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ