facebook  youtube  twitter  instagram 23/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Κρητική σοφεγάδα φούρνου με τυριά

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  07/06/2018 09:27:08
Κρητική σοφεγάδα φούρνου με τυριά
Τα χρόνια που δεν υπήρχαν λαϊκές και μανάβικα στην Κρήτη, το κάθε σπιτικό είχε το δικό του κήπο. Στην αρχή της παραγωγής των λαχανικών δεν έβγαιναν ικανοποιητικές ποσότητες, έτσι ώστε το κάθε είδος να μπορεί από μόνο του να στήσει κατσαρόλα. Οι νοικοκυράδες, λοιπόν, μάζευαν λίγα απ’ όλα για να γεμίσουν ένα ταψί. Οπότε, αν και πολύ νόστιμο, εκείνα τα χρόνια ήταν πιο πολύ αναγκαστική επιλογή...

• Μερίδες: 4
• Χρόνος προετοιμασίας: 30'
• Χρόνος μαγειρέματος: 50'
• Έτοιμο σε: 1:20'

ΥΛΙΚΑ

• 2 τσακώνικες μελιτζάνες
• 3 κολοκύθια
• 1 πιπεριά πράσινη κέρατο
• 1 πιπεριά κόκκινη
• 100γρ. βλίτα
• 3 πατάτες
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 3 κρεμμύδια φρέσκα
• 2 κρεμμύδια ξερά
• ελαιόλαδο
• 2 ντομάτες φρέσκες
• 150γρ. φασολάκια
• 150γρ. μπάμιες
• 1 ματσάκι μαϊντανό
• 3 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
• ½ ματσάκι δυόσμο
• 3 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο
• 2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια
• 2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο
• 200γρ. ξινομυζήθρα
• 100γρ. γραβιέρα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβετε τα λαχανικά σε καρέ κομμάτια όπως και το μπριάμ και τα βλίτα τα ψιλοκόβετε μαζί με το μαϊντανό.

Βάζετε τα υλικά μας σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε μπόλικο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε μέχρι το λάδι να απλωθεί σε όλα τα λαχανικά σας.

Ψήνετε στο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά περίπου. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτετε την ξινομυζήθρα και τη γραβιέρα πάνω από τα λαχανικά.

olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
LWGIT
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα









































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ