Αυτά τα κουλουράκια μοσχοβολούν πορτοκάλι και κανέλα, ενώ είναι και νηστίσιμα μιας και γίνονται με ελαιόλαδο. Θα τα πλάσετε σε ό,τι σχήμα θέλετε και θα γίνουν ο καλύτερος συνοδός για τον καφέ και το τσάι σας...
• Μερίδες: για περίπου 50 κουλουράκια • Χρόνος προετοιμασίας: 20' • Χρόνος μαγειρέματος: 30' • Έτοιμο σε: 50' ΥΛΙΚΑ
• 940γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 460γρ. ζάχαρη • 1 βανιλίνη • 70γρ. σουσάμι • 2 ξυλάκια κανέλας • ξύσμα από 1 πορτοκάλι • 20γρ. αμμωνία • 250ml χυμό πορτοκαλιού • 200ml ελαιόλαδο • 260ml νερό ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ • Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό με τα ξύλα κανέλας για 3 με 4 λεπτά, για να αρωματιστεί. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. • Σε ένα μπολ βάζετε το αρωματισμένο κρύο νερό, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύετε. • Ρίχνετε το αλεύρι σιγά - σιγά και ζυμώνετε με τα χέρια (ή στο μίξερ με το φτερό) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Η ζύμη δεν θέλει πολύ πλάσιμο, πρέπει να είναι σχετικά μαλακή. • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. • Πλάθετε τα κουλουράκια σε σχήμα της επιλογής σας και τα αραδιάζετε στο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά. olivemagazine.gr
|