facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Κοχύλια φούρνου με φρέσκια μυζήθρα και σάλτσα ψητής ντομάτας

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  22/07/2016 11:05:24
Κοχύλια φούρνου με φρέσκια μυζήθρα και σάλτσα ψητής ντομάτας
Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία: 35 λεπτά
Μαγείρεμα: 2 ώρες + 35 λεπτά...

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα ψητής ντομάτας

• 1 κιλό ντομάτες σχεδόν ώριμες
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 2 κουτ. σούπας βούτυρο
• 2 κουτ. σούπας κρασί λευκό
• 1 κουτ. γλυκού μέλι
• 1 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
• 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
• 1/4 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
• αλάτι, πιπέρι

Για τα ζυμαρικά

• 250 γρ. κοχύλια (ζυμαρικά) μεγάλα
• 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 500 γρ. μυζήθρα φρέσκια ανάλατη
• 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
• 1 κουτ. γλυκού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
• 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
• 2 αβγά χτυπημένα
• 2 κουτ. σούπας γάλα
• 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
• αλάτι, πιπέρι

EΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C.
• Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις αλατοπιπερώνουμε καλά.
• Τις τοποθετούμε με την κομμένη τους πλευρά προς τα πάνω μέσα σε αντικολλητικό ταψί.
• Περιχύνουμε με το μέλι και τις πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
• Μοιράζουμε το βούτυρο γύρω τους, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί και πασπαλίζουμε με το τυρί.
• Τις ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες περίπου.
• Ξεφουρνίζουμε και τους αφαιρούμε τη φλούδα με το χέρι. (Σε αυτό το στάδιο, η φλούδα τους θα έχει σχεδόν αποκολληθεί από μόνη της).
• Μεταφέρουμε τις ντομάτες και όλα τα υγρά του ταψιού σε μπολ και τις πολτοποιούμε ελαφρώς με μπλέντερ χειρός. Τέλος, δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Ετοιμάζουμε τα κοχύλια

• Τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία τους.
• Σουρώνουμε αμέσως και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
• Τα σκεπάζουμε με πετσέτα.
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
• Αναμειγνύουμε καλά τη μυζήθρα με το κεφαλοτύρι, τον δυόσμο, το θυμάρι, το γάλα και τα αβγά σε μπολ μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα.
• Γεμίζουμε τα κοχύλια με κουτάλι με το μείγμα τυριού.
• Απλώνουμε σχεδόν όλη τη σάλτσα ντομάτας σε γυάλινο πυρέξ, κρατώντας περίπου 2 κουταλιές για αργότερα.
• Πάνω στην ντομάτα τοποθετούμε τα ζυμαρικά και αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά.
• Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη σάλτσα και τη φρυγανιά και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα.
• Σερβίρουμε αμέσως. thecookbook.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
59348
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα








































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ