facebook  youtube  twitter  instagram 3/10/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr





Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο για να μοσχοβολήσει το σπίτι!

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  06/02/2016 10:24:36
Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο για να μοσχοβολήσει το σπίτι!
• Μερίδες: 4
• Χρόνος προετοιμασίας: 10'
• Χρόνος μαγειρέματος: 2:15'
• Έτοιμο σε: 2:25'...

ΥΛΙΚΑ

• 1 κοτόπουλο σε μερίδες
• 500γρ. ρύζι καρολίνα
• 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
• 1 ζωμό κοτόπουλου σε ζελεδάκι, διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό
• 4 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος ή πρόβειο
• χυμό από 2 λεμόνια
• αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

• Βήμα 1: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνετε καλά το κοτόπουλο, κάνετε εγκοπές και μπήγετε μέσα τα σκόρδα. Βάζετε τα κομμάτια σε πυρίμαχο ταψάκι μαζί με το χυμό των λεμονιών. Γεμίζετε νερό μέχρι τη μέση του ταψιού, σκορπάτε το βούτυρο σε κυβάκια πάνω στο κοτόπουλο και στο νερό και ρίχνετε και τον ζωμό. Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει το κοτόπουλο.

• Βήμα 2: Όταν είναι έτοιμο, το γυρίζετε από την άλλη πλευρά και βάζετε στο ταψί το ρύζι. Αλατοπιπερώνετε, φροντίζετε το ζουμί να καλύπτει το ρύζι, και ψήνετε μέχρι να μαλακώσει. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό. Σβήνετε το φούρνο όταν το ρύζι δείχνει ακόμη ζουμερό, σαν λαπάς και πριν το σερβίρετε το αφήνετε για 10 λεπτά στο φούρνο σκεπασμένο με πετσέτα. Πριν σερβίρετε πασπαλίζετε το φαγητό με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Tip: Αν βρείτε στην αγορά φρέσκα σκόρδα να τα προτιμήσετε. Κρατήστε τα πράσινα μέρη τους ψιλοκομμένα και σκορπίστε τα στο ταψί. olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
6C458
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα
















































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ