• Προετοιμασία: 30 λεπτά • Μαγείρεμα: 40 λεπτά...
ΥΛΙΚΑ • Κοτόπουλο: 2 φιλέτα στήθος κομμένα λωρίδες • Πατάτες: 3 κομμένες στρογγυλές • Κρεμμύδι ξερό: 1 τεμ ψιλοκομμένο • Μανιτάρια: 400 γρ κομμένα • Πιπεριές κέρατο: 2 τεμ ψιλοκομμένες • Μαϊντανός: 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος • Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές σούπας Για την μπεσαμέλ • Γάλα: 500 ml • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 3 κουταλιές σούπας • Φέτα: 200 γρ θρίμματα • Κασέρι: 100 γρ τριμμένο • Αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο • Βούτυρο: λίγο ΟΔΗΓΙΕΣ • Πλένουμε και κόβουμε σε λωρίδες το κοτόπουλο. • Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε λίγο το κοτόπουλο από τις δυο πλευρές. • Το αφαιρούμε και σοτάρουμε στο ίδιο λάδι τις πατάτες ίσα να μαλακώσουν λίγο. • Τις αφαιρούμε και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια. • Προς το τέλος λίγο πριν τα κατεβάσουμε από την φωτιά βάζουμε και τον μαϊντανό. • Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνοντας το γάλα. • Όπως θα έχει αρχίσει να γίνεται ζεστό προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά να διαλυθεί το αλεύρι. • Μόλις αρχίσει ελαφρώς να πήζει προσθέτουμε τα τυριά, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. • Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, στρώνουμε στον πάτο του πυρέξ πρώτα τις πατάτες, από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο, από πάνω το μείγμα κρεμμύδι-πιπεριά-μανιτάρια και τέλος καλύπτουμε με την μπεσαμέλ. • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας), μέχρι να ροδίσει κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε. chefoulis.gr
|