facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Κοτόπουλο με μπεσαμέλ

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  18/08/2016 11:04:50
Κοτόπουλο με μπεσαμέλ
• Προετοιμασία: 30 λεπτά
• Μαγείρεμα: 40 λεπτά...

ΥΛΙΚΑ

• Κοτόπουλο: 2 φιλέτα στήθος κομμένα λωρίδες
• Πατάτες: 3 κομμένες στρογγυλές
• Κρεμμύδι ξερό: 1 τεμ ψιλοκομμένο
• Μανιτάρια: 400 γρ κομμένα
• Πιπεριές κέρατο: 2 τεμ ψιλοκομμένες
• Μαϊντανός: 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
• Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές σούπας

Για την μπεσαμέλ

• Γάλα: 500 ml
• Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 3 κουταλιές σούπας
• Φέτα: 200 γρ θρίμματα
• Κασέρι: 100 γρ τριμμένο
• Αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο
• Βούτυρο: λίγο

ΟΔΗΓΙΕΣ

• Πλένουμε και κόβουμε σε λωρίδες το κοτόπουλο.

• Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε λίγο το κοτόπουλο από τις δυο πλευρές.

• Το αφαιρούμε και σοτάρουμε στο ίδιο λάδι τις πατάτες ίσα να μαλακώσουν λίγο.

• Τις αφαιρούμε και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια.

• Προς το τέλος λίγο πριν τα κατεβάσουμε από την φωτιά βάζουμε και τον μαϊντανό.

• Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνοντας το γάλα.

• Όπως θα έχει αρχίσει να γίνεται ζεστό προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά να διαλυθεί το αλεύρι.

• Μόλις αρχίσει ελαφρώς να πήζει προσθέτουμε τα τυριά, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

• Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, στρώνουμε στον πάτο του πυρέξ πρώτα τις πατάτες, από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο, από πάνω το μείγμα κρεμμύδι-πιπεριά-μανιτάρια και τέλος καλύπτουμε με την μπεσαμέλ.

• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας), μέχρι να ροδίσει κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε. chefoulis.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
MXHKU
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ