Κοτόπουλο με κριθαράκι στο τηγάνι. Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο. Ένα πιάτο εύκολο, παραδοσιακό, με τα αρώματα της Μεσογείου που θα απολαύσει όλη η οικογένεια. Συνοδεύεται τέλεια με παγωμένο λευκό κρασί...
Υλικά • 4 κομμάτια κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο • 2 φλυτζάνια μανιτάρια κομμένα • 1 φλυτζάνι κρεμμύδι κομμένο • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο • 3/4 φλυτζανιού κριθαράκι χοντρό • 1 φλυτζάνι καρότα κομμένα • 1 ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη • Αλάτι και πιπέρι • 2 φύλλα φρέσκο βασιλικό Εκτέλεση • Κόψτε το κοτόπουλο σε μεγάλους κύβους. • Σε ένα βαθύ τηγάνι ροδίζουμε το κοτόπουλο σε λίγο λάδι. • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. • Ροδίστε καλά για 5-7 λεπτά, να μην καούν. • Χαμηλώστε τη φωτιά, αφήστε να σιγοβράζει για 15 λεπτά. • Ρίξτε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. • Ρίξτε λίγο νερό, σκεπάστε και αφήστε ακόμη για 15 λεπτά. • Προσθέστε ακόμη κι άλλο νερό και ρίξτε το κριθαράκι. • Δοκιμάστε τη γεύση, προσθέστε αν χρειάζεται αλάτι. • 1 λεπτό πριν βράσει ρίξτε το βασιλικό. • Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά, να μη λαπαδιάσει το κριθαράκι. • Είναι υπέροχο πιάτο, με τυρί τριμμένο από πάνω είναι ακόμη καλύτερο. iefimerida.gr
|