facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Κοτόπουλο με κριθαράκι στο τηγάνι - Σπιτικό φαγητό για όλη την οικογένεια

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  19/07/2015 12:21:38
Κοτόπουλο με κριθαράκι στο τηγάνι - Σπιτικό φαγητό για όλη την οικογένεια
Κοτόπουλο με κριθαράκι στο τηγάνι. Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο. Ένα πιάτο εύκολο, παραδοσιακό, με τα αρώματα της Μεσογείου που θα απολαύσει όλη η οικογένεια.
Συνοδεύεται τέλεια με παγωμένο λευκό κρασί...

Υλικά

• 4 κομμάτια κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο
• 2 φλυτζάνια μανιτάρια κομμένα
• 1 φλυτζάνι κρεμμύδι κομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο
• 3/4 φλυτζανιού κριθαράκι χοντρό
• 1 φλυτζάνι καρότα κομμένα
• 1 ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
• Αλάτι και πιπέρι
• 2 φύλλα φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

• Κόψτε το κοτόπουλο σε μεγάλους κύβους.
• Σε ένα βαθύ τηγάνι ροδίζουμε το κοτόπουλο σε λίγο λάδι.
• Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια.
• Ροδίστε καλά για 5-7 λεπτά, να μην καούν.
• Χαμηλώστε τη φωτιά, αφήστε να σιγοβράζει για 15 λεπτά.
• Ρίξτε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.
• Ρίξτε λίγο νερό, σκεπάστε και αφήστε ακόμη για 15 λεπτά.
• Προσθέστε ακόμη κι άλλο νερό και ρίξτε το κριθαράκι.
• Δοκιμάστε τη γεύση, προσθέστε αν χρειάζεται αλάτι.
• 1 λεπτό πριν βράσει ρίξτε το βασιλικό.
• Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά, να μη λαπαδιάσει το κριθαράκι.
• Είναι υπέροχο πιάτο, με τυρί τριμμένο από πάνω είναι ακόμη καλύτερο. iefimerida.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
M83J7
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα












































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ