30/6/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 




Κοτόπουλο με γεμιστές πιπεριές, το πιο γευστικό "πάντρεμα"

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  16/02/2016 10:54:24
Οι γεμιστές πιπεριές είναι τέλειο ορεκτικό. Όταν βρεθούν όμως με κοτόπουλο στην κατσαρόλα, το αποτέλεσμα είναι ένα ωραιότατο κυρίως ιδανικό και για τα οικογενειακά και φιλικά τραπεζώματα.

• Μερίδες: 6
• Χρόνος προετοιμασίας: 20'
• Χρόνος μαγειρέματος: 1:10'
• Έτοιμο σε: 1:30'...

ΥΛΙΚΑ

• 1 κοτόπουλο μεγάλο, κομμένο σε 6 μερίδες
• 300γρ. ντομάτα φρέσκια, ψιλοκομμένη
• 1 κιλό πράσινες πιπεριές «κέρατα»
• 400γρ. φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
• 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

• Βήμα 1: Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλατοπίπερο και το σοτάρετε στο λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε το σκόρδο και ανακατεύετε για να ελευθερωθούν τα αρώματά του.

• Βήμα 2: Προσθέτετε την ντομάτα και όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθεί το κοτόπουλο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Κατόπιν το βγάζετε από την κατσαρόλα αλλά αφήνετε μέσα τη σάλτσα του.

• Βήμα 3: Αφαιρείτε τα κοτσάνια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις σοτάρετε ολόκληρες μέσα σε λίγο ελαιόλαδο. Όταν πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά.

 Βήμα 4: Γεμίζετε τις πιπεριές με τη φέτα και τις στρώνετε στον πάτο της κατσαρόλας, μέσα στη σάλτσα. Τοποθετείτε τις μερίδες του κοτόπουλου από πάνω και, αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό. Σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να αναμιχθούν οι γεύσεις και να δέσει καλά η σάλτσα. Σερβίρετε με πιλάφι ή χυλοπίτες. olivemagazine.gr




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
ALUXI
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα







 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ