facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Κοτόπουλο με γεμιστές πιπεριές

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  11/06/2018 10:05:21
Κοτόπουλο με γεμιστές πιπεριές
Οι γεμιστές πιπεριές είναι τέλειο ορεκτικό. Όταν βρεθούν όμως με κοτόπουλο στην κατσαρόλα, το αποτέλεσμα είναι ένα ωραιότατο κυρίως ιδανικό και για τα τραπεζώματα.

• Μερίδες: 6
• Χρόνος προετοιμασίας: 20'
• Χρόνος μαγειρέματος: 1:10'
• Έτοιμο σε: 1:30'...

ΥΛΙΚΑ

• 1 κοτόπουλο μεγάλο, κομμένο σε 6 μερίδες
• 300γρ. ντομάτα φρέσκια, ψιλοκομμένη
• 1 κιλό πράσινες πιπεριές «κέρατα»
• 400γρ. φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
• 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλατοπίπερο και το σοτάρετε στο λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε το σκόρδο και ανακατεύετε για να ελευθερωθούν τα αρώματά του.

Προσθέτετε την ντομάτα και όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθεί το κοτόπουλο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Κατόπιν το βγάζετε από την κατσαρόλα αλλά αφήνετε μέσα τη σάλτσα του.

Αφαιρείτε τα κοτσάνια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις σοτάρετε ολόκληρες μέσα σε λίγο ελαιόλαδο. Όταν πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά.

Γεμίζετε τις πιπεριές με τη φέτα και τις στρώνετε στον πάτο της κατσαρόλας, μέσα στη σάλτσα. Τοποθετείτε τις μερίδες του κοτόπουλου από πάνω και, αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό. Σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να αναμιχθούν οι γεύσεις και να δέσει καλά η σάλτσα. Σερβίρετε με πιλάφι ή χυλοπίτες.

olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
9K782
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ