facebook  youtube  twitter  instagram 23/7/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


  





Κοτόπουλο γιουβέτσι στην κατσαρόλα με έτοιμο πέστο βασιλικού

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  27/09/2017 12:33:34
Κοτόπουλο γιουβέτσι στην κατσαρόλα με έτοιμο πέστο βασιλικού
Οικογενειακό φαγητό ειδικά μαγειρεμένο για να μην αφήσουν ούτε μια μπουκιά τα παιδιά.

• Μερίδες: 4
• Προετοιμασία: 15'
• Χρόνος: 25'
• Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο...

ΥΛΙΚΑ

• 700 γρ. φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια 3 - 4 εκ.
• 2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
• 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
• 2 ώριμες ντομάτες, χοντροτριμμένες (η φλούδα θα μείνει στον τρίφτη - την πετάμε)
• 350 γρ. ψιλό κριθαράκι
• 2 δαφνόφυλλα
• 1/3 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
• 100 ml λευκό, ξηρό κρασί (ή ούζο για πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα)
• 3 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού, από βαζάκι (σε όλα τα σούπερ μάρκετ). Εναλλακτικά, βάζουμε τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένα, μαζί με 2 κουτ. σούπας γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη
• 70 ml ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το κρεμμύδι.

«Σβήνουμε» με το κρασί ή το ούζο, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε την ντομάτα.

Μαγειρεύουμε για περίπου 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, έως ότου εξατμιστούν τα υγρά.

Ρίχνουμε το κριθαράκι, προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μπαχάρι, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με 500 ml βραστό νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να γίνει και το κοτόπουλο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό κατά το μαγείρεμα.

Αποσύρουμε, ρίχνουμε το πέστο βασιλικού, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.

Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ μουστάρδας.

Στο ποτήρι μας: Το κοτόπουλο ακολουθεί το πέστο βασιλικού σε ένα ποτήρι λευκή παγωμένη Μαλαγουζιά.

gastronomos.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
K82H6
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net



 
Προτεινόμενα άρθρα






























































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ