facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Κοτόπουλο Cordon Bleu

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  09/10/2016 16:11:43
Κοτόπουλο Cordon Bleu
Δύσκολο να αντισταθείς σε ένα τέτοιο πιάτο… Ολόκληρα φιλέτα κοτόπουλου, γεμίζονται με ζαμπόν και γραβιέρα, πανάρονται και στο τέλος τηγανίζονται. Μια ωραία μαρουλοσαλάτα τα συνοδεύει άψογα...

• Μερίδες:4
• Χρόνος προετοιμασίας:20'
• Χρόνος μαγειρέματος:20'
• Έτοιμο σε:40'
• Χρόνος αναμονής:30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

• 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου μέτρια
• 4 φέτες χοιρινό ζαμπόν από μπούτι, βραστό, καλής ποιότητας
• 4 φέτες γραβιέρα καλής ποιότητας, όχι πικάντικη, κομμένη σε φέτες, όπως του τοστ
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το πανάρισμα

• 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
• 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

• Με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια χαράζετε βαθιά τα φιλέτα κοτόπουλου, οριζοντίως, ανοίγοντας δηλαδή κάθε φιλέτο σαν βιβλίο, χωρίς να το κόψετε στα δύο.

• Τα τοποθετείτε ανάμεσα σε δυο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και τα χτυπάτε καλά με τον μπάτη (το ειδικό ξύλινο σφυράκι που χτυπάμε το κρέας) ή με ένα βαρύ γουδοχέρι ή με έναν βαρύ και χοντρό πλάστη, μέχρι να λεπτύνουν και να πλατύνουν.

• Πασπαλίζετε κάθε φιλέτο με αλάτι και πιπέρι και επάνω στο καθένα απλώνετε από μία φέτα τυρί και μία φέτα ζαμπόν. Ξανακλείνετε κάθε βιβλίο - φιλέτο, πιέζοντας καλά και στερεώνετε τις άκρες με οδοντογλυφίδες, για να μην βγουν έξω οι φέτες της γέμισης.

• Αλευρώνετε καλά τα φιλέτα και τα τινάζετε για να φύγει η περιττή ποσότητα. Τα βουτάτε πρώτα στο χτυπημένο αβγό, καλύπτοντας τα και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια τα πανάρετε στην τριμμένη φρυγανιά.

• Τα απλώνετε σε μεγάλη πιατέλα, σε μονή στρώση, πιέζετε καλά τις άκρες τους για να κολλήσουν όσο γίνεται, τα σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

• Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Για να δοκιμάσετε αν το λάδι είναι σε κατάλληλη θερμοκρασία ρίχνετε μέσα ένα κομματάκι ψίχας ψωμιού: πρέπει να σιγοτσιτσιρίσει αλλά να μην ροδίσει αμέσως.

• Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και τηγανίζετε τα φιλέτα ανά δύο, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσει η κρούστα τους και να ψηθεί καλά το ψαχνό. Για να δείτε αν είναι έτοιμα τα φιλέτα, κόβετε ένα κομμάτι και ελέγχετε το εσωτερικό. Πρέπει να είναι τελείως λευκό, δίχως ίχνος από κοκκινωπά ή ροζέ σημεία, αλλιώς τηγανίζετε για λίγο ακόμα. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε γαρνιρισμένα με φυλλαράκια μαϊντανού και λεπτές φέτες ακέρωτου λεμονιού.

olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
61560
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ