facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Κώστας Τόλης: Ανοιχτή επιστολή προς το Δήμο Μετεώρων και τους φορείς της πόλης μας για την οδό Τρικάλων και το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  10/11/2022 21:15:28
Κώστας Τόλης: Ανοιχτή επιστολή προς το Δήμο Μετεώρων και τους φορείς της πόλης μας  για την οδό Τρικάλων και το  Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) [ΣΧΛ]

Αξιότιμοι Κύριοι

Με έκπληξη πριν από πολύ καιρό ακούσαμε τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο να αναφέρεται για το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα στη Οδό Τρικάλων που αφορούν κατά κύριο λόγο στη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων. 

Γνωρίζοντας το μέγεθός και τη σοβαρότητα ενός τέτοιου έργου, αλλά και τον τρόπο που αυτά αντιμετωπίζονται ως σήμερα δε ανησύχησα ιδιαίτερα αφού μέσα μου γνώριζα ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

Πρόσφατα όμως διαπίστωσα ότι οι εργασίες που προβλέπονται ή που επιθυμούν κάποιοι να πραγματοποιήσουν στην οδό Τρικάλων θα συμπεριληφθούν στην υπό εκπόνηση μελέτη που αφορά το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL).

Η εκπόνηση της μελέτης του OPEN MALL που περιλαμβάνει και τμήμα της οδού Τρικάλων από το Δημαρχείο μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, γίνεται με παρεμβάσεις, προτάσεις και φυσικό αντικείμενο το οποίο καθορίστηκε από τη Δημοτική Αρχή κατά την έγκριση των όρων της διακήρυξης.

Οποιαδήποτε επέμβαση στην οδό Τρικάλων ασφαλώς και θα πρέπει να μας απασχολεί, αλλά και να ληφθεί υπόψη στην υπό σύνταξη μελέτη του OPEN MALL. 

ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Γνωρίζει άραγε κανείς τι πρόκειται να γίνει στην Οδό Τρικάλων;

Τι αφορούν οι εργασίες; Έχει άποψη το Δημ. Συμβούλιο, ο Εμπορικός Σύλλογος, οι λοιποί φορείς; Υπάρχει μελέτη και αν ναι, από ποιον έχει εγκριθεί; 

Στα παραπάνω ερωτήματα που πιθανόν να έχει η πλειοψηφία των δημοτών και των φορέων που αναφέρομαι παραπάνω, οφείλουμε να απαντήσουμε ότι: Οι ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ως ΜΕΛΕΤΗ

Μία ΜΕΛΕΤΗ προϋποθέτει να εκπονείται σε διάφορα στάδια που θα λαμβάνουν τις απαραίτητες εγκρίσεις από τα αρμόδια όργανα και τέλος να λαμβάνει την τελική έγκριση από τον Κύριο του Έργου μέσω του αρμόδιου οργάνου (Δημ. Συμβούλιο, Τοπ. Κοινότητα, Επ. Ποιότητας Ζωής κλπ). 

Οι εργασίες (τα σχέδια) που έχουν εκπονηθεί για την Οδό Τρικάλων μέχρι σήμερα, δεν έχουν λάβει καμία απολύτως έγκριση και απλώς έχουν παραληφθεί από την αρμόδια επιτροπή παραλαβής εργασιών. 

Αυτό αποτελεί μια απλή διοικητική πράξη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί έγκριση εκτέλεσης εργασιών. 

Αξιότιμοι Κύριοι

Η ένταξη των ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ στο φυσικό αντικείμενο της μελέτης του ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ αποτελεί διαστρέβλωση του αντικειμένου της μελέτης και με την ένταξή της σΆ αυτό επιχειρείται με «πλάγιο – δόλιο» τρόπο η έγκρισή της και η νομιμοποίηση εκτέλεσης εργασιών στην οδό Τρικάλων χωρίς να έχει ληφθεί καμία απολύτως έγκριση όχι μόνο από τα όργανα του Δήμου αλλά και από τις αρμόδιες Υπηρεσίες όπου αυτές απαιτείται να γνωμοδοτήσουν. 

Θα πρέπει λοιπόν να τεθεί ενώπιον των αρμοδίων συλλογικών οργάνων και κατΆ επέκταση όλων των πολιτών, το περιεχόμενο των μελετών, τόσο του ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, όσο και των εργασιών που «ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ» για την ΟΔΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ώστε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες οι αρμόδιοι φορείς να λάβουν γνώση και να γνωμοδοτήσουν για το περιεχόμενό τους. 

Οι πόλεις αλλάζουν, η νοοτροπία των ανθρώπων που ζουν σ' αυτές οφείλει να εξελίσσεται. Αν δεν αρχίσουμε να βλέπουμε τα πράγματα με νέες ματιές και σύγχρονες τεχνικές πολύ φοβάμαι ότι θα επαναληφθούν αστοχίες και λάθη του παρελθόντος. 

Καλαμπάκα 10-11-2022

Κώστας Θ. Τόλης
Αρχιτέκτων Μηχ/κος 
Υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων

Σχετικά άρθρα:

ΔΕΙΤΕ τι θα αλλάξει στην οδ. Τρικάλων - Η Τεχνική Έκθεση για τη «Γεωμετρική διαμόρφωση της οδού Τρικάλων στην πόλη της Καλαμπάκας της Π.Ε. Τρικάλων»



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
ΓΙΑΝΝΗΣ (12/11/2022 11:15:58 πμ):

Παρότι επιστημονικοί φορείς και ενεργοί πολίτες δήλωσαν συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Μετεώρων, αυτή παρέμεινε στα χαρτιά, διότι προφανώς ο Δήμαρχος τη θεώρησε τροχοπέδη. Ένα σημαντικό γνωμοδοτικό όργανο που προβλέπεται ρητά από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Το όργανο αυτό βέβαια προεκλογικά ο Δήμαρχος το είχε κάνει "σημαία", διότι δήθεν δεν το είχε θεσπίσει ο αείμνηστος Χρήστος Σινάνης για να αποφύγει αντιδράσεις και αντίθετες γνώμες πολιτών για τα Μετέωρα. Υποκρισία δυστυχώς


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
94783
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα








































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ