facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Κώστας Σκρέκας: «Με το νέο προτεινόμενο ΕΣΕΚ δίνουμε υπεραξία στην ελληνική οικονομία, δημιουργούμε νέες θέσεις απασχόλησης και επιτυγχάνουμε ανταγωνιστικές τιμές ενέργειας»

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  18/01/2023 16:34:49
Κώστας Σκρέκας: «Με το νέο προτεινόμενο ΕΣΕΚ δίνουμε υπεραξία στην ελληνική οικονομία, δημιουργούμε νέες θέσεις απασχόλησης και επιτυγχάνουμε ανταγωνιστικές τιμές ενέργειας»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, παρουσίασε σήμερα την πρόταση της Κυβέρνησης για το αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ). 

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε σε επτά κομβικές παρεμβάσεις που αποτελούν τον πυρήνα του νέου ΕΣΕΚ της Ελλάδας: τη ραγδαία ανάπτυξη των ΑΠΕ, την αποθήκευση ενέργειας, την ενεργειακή αποδοτικότητα, τον εξηλεκτρισμό των ελαφρών μεταφορών, τη δημιουργία οικονομίας πράσινου υδρογόνου, την ανάπτυξη συνθετικών, πράσινων καυσίμων και την καινοτομία στη δέσμευση και στην αποθήκευση άνθρακα.

Ο Τρικαλινός Υπουργός, μετά την παρουσίαση της πρότασης για το νέο αναθεωρημένο ΕΣΕΚ δήλωσε:

«Με βασικό στόχο την απεξάρτηση της χώρας από τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων και κριτήριο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, η Κυβέρνηση παρουσίασε σήμερα την πρότασή της για το νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα. Το νέο προτεινόμενο ΕΣΕΚ, είναι δομημένο με τρόπο που δίνει υπεραξία στην ελληνική οικονομία και εγχώρια προστιθέμενη αξία, δημιουργεί νέες θέσεις απασχόλησης ενώ, με τον μετασχηματισμό του ενεργειακού κλάδου, θα επιτύχουμε ανταγωνιστικές τιμές ενέργειας για όλους τους καταναλωτές. Είμαι βέβαιος ότι, μετά το πέρας της δημόσιας διαβούλευσης, το νέο ΕΣΕΚ με την τελική του μορφή, θα γίνει ένα όχημα για το πράσινο μέλλον της χώρας μας. Με σχέδιο και αποφασιστικότητα η Ελλάδα προχωρά μπροστά για να πρωταγωνιστήσει στην πράσινη μετάβαση και στην προστασία του περιβάλλοντος. Φιλοδοξούμε να είμαστε από τις πρώτες χώρες που θα καταθέσουμε το ΕΣΕΚ στην Ευρώπη».


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
61458
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ