facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Κώστας Σκρέκας: Αλλαγή του μοντέλου καλλιέργειας για μείωση δαπανών και καλύτερες αποδόσεις

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  13/11/2019 08:53:20
Κώστας Σκρέκας: Αλλαγή του μοντέλου καλλιέργειας για μείωση δαπανών και καλύτερες αποδόσεις
Στην ανάγκη αλλαγής του μοντέλου καλλιέργειας ώστε οι Έλληνες αγρότες να μειώσουν τις δαπάνες τους και να επιτύχουν καλύτερες αποδόσεις με λιγότερα χρήματα, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας την Τρίτη, στην Κοζάνη, στο πλαίσιο των ενημερωτικών ημερίδων για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική...

Βασικοί στόχοι της αγροτικής πολιτικής της Κυβέρνησης, είπε ο Υφυπουργός, είναι η μείωση του κόστους άρδευσης με ένα εθνικό σχέδιο αξιοποίησης των επιφανειακών υδάτων, η εφαρμογή ενός φιλόδοξου σχεδίου αγροτικών υποδομών και η σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με την εκπαίδευση.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιδιώκει συνολικά τη μείωση του κόστους παραγωγής με μόνιμο τρόπο, τόνισε ο κ. Σκρέκας και παρουσίασε τα μέτρα που προωθούνται για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά, με τα οποία οι παραγωγοί θα μπορούν να μηδενίσουν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Επιπλέον, προσέθεσε, το Υπουργείο ενισχύει τις επενδύσεις στον αγροτικό τομέα με ευνοϊκούς όρους, όπως προβλέπει και η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για το πακέτο ενίσχυσης των Ελλήνων αγροτών με κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ. Τα δάνεια θα είναι χαμηλότοκα, με περίοδο χάριτος ως 5 έτη και διάρκεια 15 έτη.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι ο πρωτογενής τομέας θα παίξει βασικό ρόλο στη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή και συμπλήρωσε ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε το ενδιαφέρον του για την περιοχή και με τη συμφωνία που υπεγράφη με την Κίνα για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός σε όλο τον κόσμο Κρόκος Κοζάνης.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
4W237
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα








































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ