facebook  youtube  twitter  instagram 2/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr Κώστας Πρεβέντης: Συγχαρητήρια πατέρα ΒΑΣΙΛΕΙΕ

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  14/10/2022 18:35:11
Κώστας Πρεβέντης: Συγχαρητήρια πατέρα ΒΑΣΙΛΕΙΕ

Καλ/κα 14/10/2022

«Αίμα… πηγή ζωής», «Δώσε λίγο αίμα, σώζεις μια ζωή»
«Αιμοδοσία… ζωή στο συνάνθρωπο»

Γράφει ο Κώστας Πρεβέντης

Αγαπητοί μου, οφείλω ειλικρινά να ομολογήσω πως αγνοούσα ριζικά το μέγεθος της προσφοράς των εθελοντών αιμοδοτών, αλλά συνάμα και το μέγεθος της αξίας δημιουργίας, ύπαρξης και λειτουργίας Τράπεζας αίματος! 

Αγνοούσα επίσης πως η δημιουργία μιας τράπεζας αίματος στηρίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό και στην επιθυμία προσφοράς προς τον συνάνθρωπο χωρίς να προσδοκά ανταποδοτικό όφελος!

Μη σας φανεί διόλου παράξενο, το μέγεθος αυτής της αξίας το βίωσα, εντελώς τυχαία, με τη βοήθεια φίλων, στο πρόσωπο του πατρός Βασιλείου, ιερέα στο χωριό Σερβωτά του Νομού Τρικάλων!!

Εξηγούμαι:

Με αφορμή ένα πρόσφατο γεγονός, που εξακολουθεί να βρίσκεται εν εξελίξει και αφορά ένα συγγενικό μου πρόσωπο, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο των Αθηνών και χρήζει άμεσης μετάγγισης αίματος, ενημερώθηκα πως στο χωριό Μεγάρχη υπάρχει σύλλογος αιμοδοτών που διατηρεί Τράπεζα αίματος και σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων παρεμβαίνει, όταν του ζητηθεί, σε κάθε μορφής πρόβλημα, σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας μας, προσφέροντας αίμα, σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες, ενισχύοντας έτσι το δίκτυο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς όλους ανεξαιρέτως τους συνανθρώπους χωρίς όρους και προαπαιτούμενα!!!

Αγαπητοί μου,

Ερχόμενος σε επαφή με τον πατέρα Βασίλειο, έμεινα πραγματικά έκπληκτος για το πολύπλευρο κοινωνικό έργο που επιτελεί. Μπορώ να πω, πως είναι ο φύλακας άγγελος των πασχόντων. Διαπίστωσα -ιδίοις όμμασιν- το μεγαλείο ψυχής, την αμεσότητα παρέμβασης και τη δυνατότητα λύσης αυτού του τόσου σημαντικού προβλήματος που πραγματικά ταλανίζει διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.

Ο πατέρας Βασίλειος, γαλουχημένος ο ίδιος με τις αξίες της εθελοντικής προσφοράς και με στόχο ζωής τη βοήθεια των συνανθρώπων, ηγείται μιας συλλογικής προσπάθειας που απαρτίζεται από δεκάδες ευαισθητοποιημένους κατοίκους του χωριού του και όχι μόνον, δίνοντας αίμα ανά έξι μήνες όλοι τους, με προορισμό τον έχοντα πραγματική ανάγκη σε κάθε μέρος της πατρίδας  μας.

Είδα στο πρόσωπό του, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση, το μέγεθος της πίστης του στο θεάρεστο έργο που επιτελεί, αλλά και την απίστευτη γενναιοδωρία του.

Στο δια ταύτα, αφού πείσθηκε για το μέγεθος του προβλήματος, έδωσε εντολή στην αιμοδοσία Τρικάλων να διατεθούν από την υπάρχουσα τράπεζα αίματος, όσες φιάλες χρειασθούν για την επίλυση του προβλήματος!!! Όπερ και εγένετο!!!... Έτσι… απλά!!!!

«Την ποσότητα αίματος που συγκεντρώνουμε κάθε χρόνο, μου είπε ο ίδιος, την στέλνουμε όπου υπάρχει πρόβλημα και μας ζητηθεί να συνεισφέρουμε. Ένα απλό «ευχαριστώ» από τους συνανθρώπους μας είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή και μας δίνει ακατάλυτη δύναμη!!!!»

«Βρήκα», είπε, «πρόσφορο έδαφος και μπορώ να κάνω όλα αυτά τα πράγματα, γιατί με βοηθά ο κόσμος. Θέλει προσπάθεια και διαρκή αγώνα. Όπου υπάρχουν προβλήματα, πρέπει να είσαι παρών!!!»

Συγχαρητήρια πατέρα ΒΑΣΙΛΕΙΕ.

Ανεπιφύλακτα, κλείνοντας, θέλω να τονίσω πως κάνατε καθημερινή σας πράξη το έργο της ανθρώπινης προσφοράς, αγκαλιάζοντας διακριτικά -ναι το τονίζω αυτό, χωρίς εύσημα και τυμπανοκρουσίες, δεκάδες ανθρώπους, που έχουν ανάγκη βοηθείας, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ο Θεός πάντα να σας ευλογεί γιατί για μένα είστε ένας ευλογημένος άνθρωπος!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ
ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
QCLNY
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα
 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ