facebook  youtube  twitter  instagram 24/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Κώστας Πρεβέντης: «Προχειρότητα σχεδιασμού και αναποτελεσματικότητα προγραμματισμού»

Δημοσιεύθηκε από: Κώστας Πρέβεντης  26/08/2022 22:37:57
Κώστας Πρεβέντης: «Προχειρότητα σχεδιασμού και αναποτελεσματικότητα προγραμματισμού»

Καλ/κα 26-08-2022

«Ο δήμος Μετεώρων στο έλεος της κακοκαιρίας»

Αγαπητοί μου συνδημότες,

Πρέπει τελικά να γίνει απΆ όλους μας αποδεκτό, πως τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αποτελούν την νέα κανονικότητα στη ζωή μας. Αποτελούν μια νέα πραγματικότητα που καθημερινά γίνεται ολοένα και πιο ορατή, μέσα από καύσωνες, ισχυρές καταιγίδες με πλημμυρικά φαινόμενα, ισχυρούς ανεμοστρόβιλους και όχι μόνον, στα οποία επιμελώς αποδίδονται ορολογίες του τύπου:

«Φαινόμενο της ψυχρής λίμνης» ή «Φαινόμενο της Θερμής λίμνης» 

Όπως και να Άχει όμως, τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα, είτε οφείλονται εξ ολοκλήρου στην κλιματική αλλαγή, είτε εν μέρει, είτε και καθόλου (αυτό θΆ αποδειχθεί μόνον εφΆ όσον επενδυθούν κεφάλαια στην κλιματική έρευνα), αποτελούν δυστυχώς μια νέα πραγματικότητα, μέσα από την οποία ο πολιτισμός μας έρχεται αντιμέτωπος με το «σκληρό πρόσωπο» της φύσης!        

Αγαπητοί συνδημότες μου,

Τα λέω όλα αυτά απλά για να συνδέσω την δική μας πραγματικότητα, στην αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, η οποία περνάει, θέλοντας και μη, μέσα από την στρατηγική που χαράσσει η εκάστοτε δημοτική αρχή, η οποία με όπλο την πολιτική προστασία του δήμου, γνωρίζοντας εκ των προτέρων για τη σφοδρότητα του επικείμενου καιρικού φαινομένου, παίρνει αποφάσεις και μέτρα, ώστε να αντιμετωπισθεί επιτυχώς το φαινόμενο και οι επιπτώσεις του.  

Τις αποφάσεις αυτές γνωστοποιεί στους δημότες, ούτως ώστε και ο τελευταίος πολίτης να είναι ενήμερος, συμβάλλοντας κι αυτός στο μέτρο που του αναλογεί.

Αγαπητοί συνδημότες, 

Σε περιόδους κρίσης, χρειάζεται τόλμη, όχι γοητεία, αλλά θάρρος και ανάληψη ευθυνών. ΑντΆ αυτού όμως χθες και σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής απευθυνόμενη στην μείζονα αντιπολίτευση, στην εικόνα της οποίας απέδωσε χαρακτηριστικά περιοδεύοντος θιάσου, με τα χέρια στις τσέπες!!!!!!   

Κι όλα αυτά ως απάντηση παρακαλώ στο δελτίο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αναφορά επίσκεψη κλιμακίου της στις πληγείσες περιοχές του δήμου Μετεώρων, με ευχαριστίες στους εθελοντές, τα σώματα ασφαλείας, τους τεχνικούς της ΔΕΗ και όλους όσοι συνέβαλλαν στην προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών, χαρακτηρίζοντας ως κοροϊδία την επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές!!!!!!!    

Αγαπητοί συνδημότες μου,

Είναι πασιφανές πλέον, πως η δημοτική αρχή αποτελούμενη από μια ισχνή ομάδα ανθρώπων χωρίς συνοχή, διακατέχεται από έλλειμμα παραγωγικότητας και αποδεδειγμένη αδυναμία αντιμετώπισης των εκάστοτε προκλήσεων και ως εκ τούτου ως απλός διαχειριστής έχει οδηγήσει τον δήμο μας σΆέ να απίστευτο τέλμα. 

Έχοντας αποδράσει πλέον από την καθημερινότητα και τα πραγματικά προβλήματα των δημοτών και του τόπου μας, περιμένει στωικά να ολοκληρωθεί η δημοτική της θητεία η οποία έχει κυριολεκτικά μεταβληθεί σε ένα «Βατερλό».

Κύριοι της δημοτικής αρχής απλά με ειλικρίνεια  πείτε στους δημότες πώς πραγματικά συνδράματε στην απάντληση των υδάτων, στην απομάκρυνση των φερτών υλικών (ενδεικτικά να αναφέρω την εικόνα της εισόδου στην πόλη μας, στο ύψος της Αγίας Τριάδος, που μόνο ντροπή προκαλούσε στους οδηγούς και σε όλους μας, πολύ περισσότερο στους τουρίστες, και η οποία ακόμη και σήμερα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως!!). 

Με τί τρόπο έγινε η καταγραφή των ζημιών και ο συντονισμός των δημοτικών συνεργείων;

Υπάρχει ουσιαστική λειτουργία του τοπικού συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας;

Αν ναι, τότε ποιο ήταν το πλάνο αποτροπής της εισροής υδάτων στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, της πτώσης των δέντρων στο Καστράκι και στη Διάβα, την καταστροφή της αγροτικής οδοποιίας και  γεωργικών καλλιεργειών, σε όλο το γεωγραφικό εύρος του δήμου;

Κύριοι της δημοτικής αρχής,

Έχετε πλέον καταστήσει σύνηθες το φαινόμενο της αντικατάστασης του «ΠΡΕΠΟΝΤΟΣ» , με το «ΣΚΟΠΙΜΟ».

Καταστήσατε την πολιτική σας λειτουργία συνώνυμη με τον καιροσκοπισμό και την αλαζονεία, μη διαθέτοντας συναισθηματική νοημοσύνη.

Εντυπωσιάζει η παντελής αποποίηση ευθυνών σας, αλλά και η έλλειψη τόλμης. Εδώ κουμπώνει κλείνοντας η περίφημη ερώτηση αντιδημάρχου αν το κλιμάκιο κατά τις επισκέψεις του είχε μαζί του και μηχανικό!!!!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΒΕΝΤΗΣ


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
83782
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ