facebook  youtube  twitter  instagram 26/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Κώστας Πρεβέντης: Αναφορά στην πολιτική της νέας δημοτικής αρχής για τα αδέσποτα, με αφορμή τον νεοσύστατο φιλοζωικό σύλλογο Καλ/κας [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Κώστας Πρέβεντης  29/01/2020 11:07:26
Κώστας Πρεβέντης: Αναφορά στην πολιτική της νέας δημοτικής αρχής για τα αδέσποτα, με αφορμή τον νεοσύστατο φιλοζωικό σύλλογο Καλ/κας [ΣΧΛ]
Αγαπητοί συνδημότες,

Η νέα δημοτική αρχή, προεκλογικά είχε εκδώσει αρκετά -επίζηλα- δελτία τύπου, για τα αδέσποτα.

Μιλούσε, μεταξύ άλλων μάλιστα, ως δεν δικαιούμαστε να εθελοτυφλούμε άλλο για το ζήτημα αυτό, εννοώντας να ανεχόμαστε να κυκλοφορούν αδέσποτα στους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες της πόλης...

και υπερτονίζοντας ότι αυτό θα εκλείψει χωρίς να χρειάζεται να ανακαλύψουμε την Αμερική, αρκεί να εφαρμόσουμε τις μεθόδους που χρησιμοποιούν όλα τα πολιτισμένα κράτη στα οποία ανήκουμε και όπου δεν υπάρχει αδέσποτο ούτε για δείγμα!

Σήμερα, πέντε μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας, εξακολουθούμε να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές και μάλιστα «επί τα χείρω».

Η νέα δημοτική αρχή προχώρησε στη σύσταση νέου φιλοζωικού συλλόγου, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα!

Κύριοι της νέας δημοτικής αρχής,

Γνωρίζω ότι είναι ελάχιστοι οι φιλότιμοι εθελοντές και δεν είναι ηθικό από πλευρά σας να δέχονται επιθέσεις με ανυπόστατα σχόλια, αποκλεισμούς, συκοφαντίες και εκμηδένιση του έργου τους.

Θεωρώ ότι οι άνθρωποι αυτοί, εθελοντές με οικονομικές δυσκολίες και κάποιοι και άνεργοι (μιλάω για τους ανήκοντες στον ήδη υπάρχοντα φιλοζωικό σύλλογο), πολεμούν για ένα καλύτερο μέλλον για τους αδέσποτους φίλους μας.

Όλους αυτούς, δυστυχώς, έρχεστε εσείς να τους στήσετε στον τοίχο, να τους διαγράψετε, να τους μηδενίσετε και να τους σπιλώσετε!

Πρέπει επιτέλους να καταλάβετε πως για ένα τόσο δύσκολο και ιδιόμορφο έργο χρειάζονται τεράστια ψυχικά αποθέματα από τους εμπλεκόμενους και όχι μόνον.

Κύριοι της νέας δημοτικής αρχής,

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι αμείλικτα.

1. Είχε ανάγκη η πόλη μας από την δημιουργία νέου φιλοζωικού συλλόγου, την στιγμή που ήδη υπάρχει ένας; Τι είδους εκλογές έγιναν, αν έγιναν; Ποιοι συμμετείχαν; Τι διαδικασίες ακολουθήθηκαν; Είχε προηγηθεί ανακοίνωση- Δελτίο Τύπου; Γιατί αποκλείσθηκε ο ήδη υπάρχων φιλοζωικός;

2. Προεκλογικά μιλούσατε για ενότητα και συμπόρευση καθώς και για διαύλους επικοινωνίας με τον φιλοζωικό σύλλογο. Ερωτώ λοιπόν: Με αυτού του είδους τις ενέργειες, που επιφέρουν διάσπαση, ποια ενότητα υπηρετείτε; Έτσι θα καλλιεργηθεί η φιλοζωική κουλτούρα;

3. Ποιο είναι το πλαίσιο συνεργασίας που εκπονήθηκε με όλους τους φιλόζωους; Υπάρχει; Και πως μπορεί να λειτουργήσει με τέτοιου είδους διχαστικές ενέργειες;

Κύριοι της νέας δημοτικής αρχής,

Τα σκυλιά εξακολουθούν να είναι στους δρόμους και εξακολουθούν να στηρίζονται στην ελεημοσύνη των δημοτών και του φιλοζωικού σωματείου!

Το θεωρείτε πολιτισμό τα ζώα να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα σε κεντρικά σημεία της πόλης; Έτσι γίνεται στα πολιτισμένα κράτη;

Ο νόμος κύριοι προβλέπει σύσταση 5/μελούς επιτροπής, με τη συμμετοχή κάθε φιλοζωικού σωματείου της περιοχής! Εσείς ένα που υπήρχε το αποκλείσατε! Μπορούμε σ’ ένα τόσο ευαίσθητο θέμα να προβαίνουμε τόσο εύκολα σε αποκλεισμούς;

Κύριοι της νέας δημοτικής αρχής,

Δυστυχώς τα ζώα δεν μπορούν να μιλήσουν με τη δική μας γλώσσα και να πουν εάν κακοποιούνται, εάν δυστυχούν, εάν μένουν νηστικά! Τα ζώα θέλουν φροντίδα. Τα ζώα θέλουν ένα χάδι που ο υπάρχων φιλοζωικός σύλλογος, επί σειρά ετών το έδινε, στο μέτρο του δυνατού πάντα, σε όσα ζώα μπορούσε να περιθάλψει.

Υ.Γ. Απ’ ό,τι γνωρίζω κάθε δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να καταγράφει τα αδέσποτα στη διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Φυσικά ανάλογα με τα αδέσποτα που δηλώνει χρηματοδοτείται για τις δαπάνες του προγράμματος διαχείρισης! Ο δικός μας δήμος τα δηλώνει τα αδέσποτα; Με τι τρόπο θα το κάνει πλέον αφού βρίσκεται σε ρήξη με τον υπάρχοντα φιλοζωικό;

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΒΕΝΤΗΣ
ΕΚΠ/ΚΟΣ



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
Κτενας Χρηστος (30/1/2020 1:26:13 μμ):

Κύριε Γιώργο..δε θα σας.χαλάσω τ ονειρο μιας και γνωριζετε εσεις καλυτερα απο μενα ...εμένα που δεν εχω ιδέα για εσας.
Φυσικά δε θυμάμαι να βοηθήσατε καποια στιγμή με καποιο περιστατικό τον ΕΝΑΝ και ΚΑΝΕΝΑΝ απο τα 70 και πλεον μελη της ΣΤΕΓΗΣ με ονοματεπώνυμο στη διαθεση όποιου δύσπιστου.
Λογικο ειναι να προσπαθήσετε ν απαξιώσετε το έργο της ΣΤΕΓΗΣ στα 7 χρόνια τωρα χωρις ιδιοτελεια.
Θα συμφωνούσα μαζί σας εαν η φιλοζωία πραγματι θα μας ένωνε.
Αντιθετως ομως πιθανών δεν αντιληφθήκατε οτι τουλαχιστον 4 φορες σ αυτο το Δήμο οι φιλόζωοι που διασπαστηκαν δεν ήταν της ΣΤΕΓΗΣ.
Η μόνη παροδική ενωση ηταν οταν χάθηκαν και δεσποζωμενες ψυχες τον Αυγουστο 2017 που και τότε θυμήθηκαν τον ΕΝΑΝ ωστε να εκμεταλευθουν τη ΣΤΕΓΗ ως οπλο θα έλεγα απεναντι στη πρώην Δημοτικη Αρχη και ειδικα τον Χ.Σινάνη.
Τωρα βεβαια...μετα τις εκλογες και αφου καποιοι βολευτηκαν με τοποθέτησαν στη πλευρά του γιατι έτσι βολευει.
Μπορω να πω πολλα ακομη με στοιχεια και τεκμηριωσεις...οταν θα εισαι επώνυμος κι εσυ..αλλα μ αρεσει ο χαρακτήρας μου και δεν θα τον συγκρίνω με τον δικό σου ή αλλους ουτε Μέλη με αλλα Μέλη.
Το μελλον θα δικαιώσει καποιον.


ΓΙΩΡΓΟΣ (29/1/2020 2:48:35 μμ):

Κε Πρεβέντη:
1) Όπως γνωρίζετε, σε κάθε πόλη , μπορούν να ιδρυθούν δεκάδες σωματεία, εφόσον πληρούν τη νομοθεσία.
2) Ο ΕΝΑΣ σύλλογος που υπήρχε στην Καλαμπάκα αποτελείται από ΕΝΑ άτομο. Τα υπόλοιπα μέλη, αν υπάρχουν, υπάρχουν μόνο στα χαρτιά. Κ ως γνωστόν ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη. Αν λάβουμε δε υπόψη και τον χαρακτήρα του ΕΝΟΣ αυτού ανθρώπου, είναι απόλυτα κατανοητή η σύσταση δεύτερου συλλόγου. Τα περί διάσπασης δεν τα σχολιάζω , διότι δεν μιλάμε για κομματικούς σχηματισμούς με διάσπαση ψήφων. Οι εθελοντές θα κρίνουν και θα στηρίξουν το κατάλληλο σωματείο. Αν επιθυμείτε δε, συστήστε και εσείς ένα. Ο πλουραλισμός δεν έβλαψε ποτέ!
3) Η φιλοζωία δεν διασπά, ενώνει.

Συνεπώς, πράγματι για κάποια θέματα μπορούμε να μέμψουμε τη νέα Αρχή, όχι όμως για τα αδέσποτα, πολλώ δε μάλλον τώρα που θα ιδρυθεί και κυνοκομείο.

Σε κάθε περίπτωση συνεχίστε να ταράζετε τα ύδατα, είναι χρήσιμες οι παρατηρήσεις όλων.


Μιχάλης Γαβράς (29/1/2020 2:47:01 μμ):

Κε Πρεβέντη, εξηγήστε μου σας παρακαλώ τί εννοείτε όταν λέτε οτι "ανέχεστε" να κυκλοφορούν αδέσποτα και οτι "κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα" στην πόλη, για να δούμε τί ονομάζετε εσείς φιλοζωική κουλτούρα; Αυτό το ερώτημα είναι πραγματικά αμείλικτο.


Σκαμιάς (29/1/2020 11:38:17 πμ):

Τα αρκετά -επίζηλα- δελτία τύπου, για τα αδέσποτα, τα γράφατε εσείς κύριε, οπότε τζάμπα γαβ γαβ


Μαύρος κύκλος (29/1/2020 11:32:16 πμ):

Αν λέω αν κύριε Πρεβέντη ο κύριος Αλέκος σας διόριζε γενικό γραμματέα του δήμου (διακαής πόθο σας) θα βγάζατε αυτό το μένος;


adespotos (29/1/2020 11:15:52 πμ):

Ο νεοσύστατος φιλοζωικός σύλλογος ΔΕΝ ανήκει στο Δήμο Μετεώρων και στη δημοτική αρχή. ΔΕΝ συστάθηκε από αυτόν, όπως ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ επισημαίνετε στο κείμενό σας. Συστάθηκε με ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ εθελοντών πολιτών, όπως έχει ανακοινωθεί από τους ίδιους.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
ALUXI
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ