facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Κορωνοϊός, το τρίτο πρόσωπο στις σχέσεις των ανθρώπων - Στέλνει η Βασιλική-Παρασκευή Πάλλα

Δημοσιεύθηκε από: Βασιλική-Παρασκευή Πάλλα  29/03/2020 23:00:46
Κορωνοϊός, το τρίτο πρόσωπο στις σχέσεις των ανθρώπων - Στέλνει η Βασιλική-Παρασκευή Πάλλα
Σίγουρα με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα λόγω του COVID-19 όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί για το πώς θα κυμανθούν οι σχέσεις μας με τα κοντινά μας πρόσωπα τόσο κατά τη διάρκεια των περιορισμών αυτών όσο και μετέπειτα. Ας δούμε λοιπόν τη θετική αλλά και την αρνητική πλευρά των πραγμάτων όσον αφορά το τώρα αλλά και αργότερα, όταν θα έχουμε αποκτήσει την ελευθερία μας σε όλα τα επίπεδα...

Για αρχή ας κάνουμε λόγο για τη θετική πλευρά των πραγμάτων κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Έχουμε αναρωτηθεί για το πόσο καλά γνωρίζουμε τους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας; Καιρός λοιπόν να το κάνουμε και θα διαπιστώσουμε πώς αγνοούμε πολλά από αυτά που πιστεύαμε πως γνωρίζαμε για αυτούς στο μέγιστο βαθμό. Έτσι, μένοντας όλο αυτό το διάστημα με την οικογένειά μας θα έχουμε το χρόνο να μάθουμε τόσο τα θετικά χαρακτηριστικά τους όσο και τις παραξενιές τους και να έρθουμε ακόμα πιο κοντά τους. Επιπλέον, θα έχουμε το χρόνο να συνεργαστούμε για αρκετές δουλειές του σπιτιού τις οποίες άλλοτε μπορεί να τις αναλάμβανε μονάχα ένα άτομο και να κάνουμε τις ώρες να περνούν πιο εύκολα και πιο δημιουργικά τόσο για εμάς τους ίδιους όσο και για τους αγαπημένους μας.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συμβίωσης θα υπάρξουν και αρκετά αρνητικά γνωρίσματα, τα οποία όμως με την κατάλληλη διαχείριση θα μπορέσουμε να τα καταπολεμήσουμε. Το να ζούμε καθημερινά μέσα σε τέσσερις τοίχους χωρίς να έχουμε την ελευθερία των κινήσεών μας έξω από αυτό, σίγουρα θα μας κάνει να νιώσουμε καταπίεση και να ξεσπάσουμε στα κοντινά μας πρόσωπα είτε αυτό έχει σχέση με την οικογένειά μας είτε όχι. Θα υπάρξουν αναμφίβολα αναταραχές με τα πρόσωπα αυτά και αρκετές συγκρούσεις λόγω της καθημερινής ρουτίνας, διότι το να στερείται κάποιος το δικό του προσωπικό, ιδιωτικό χώρο και χρόνο έχει μεγάλες επιπτώσεις τόσο στον ίδιο όσο και στους γύρους του. Ίσως πάλι λόγω αυτής της καταπίεσης οι περισσότεροι από εμάς να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και να πάρουμε αποφάσεις οι οποίες θα ανατρέψουν ριζικά τις σχέσεις μας με αυτά τα άτομα.  

Όσον αφορά το τι θα συμβεί στη συνέχεια, όταν όλα πλέον θα φαίνεται να έχουν πάρει τους κανονικούς τους ρυθμούς, αναντίρρητα θα έχουν απομείνει και τα σημάδια του πολέμου. Οι συνέπειες αυτές όμως, δεν θα είναι οι υλικές καταστροφές αλλά θα είναι ορατά στις σχέσεις των ανθρώπων τόσο με τα κοντινά τους πρόσωπα όσο και με τους λοιπούς συνανθρώπους τους. Τότε θα πρέπει να μάθουμε ξανά από την αρχή να συμβιώνουμε με όλη την κοινωνία , αλλά και με τον καθένα μας ξεχωριστά έτσι ώστε, να εξαλείψουμε τους διάφορους αποκλεισμούς και τις φοβίες που μας δημιούργησε ο εφήμερος κατακτητής.

Συνοψίζοντας, λοιπόν, θα σας παραθέσω τα λόγια ενός Γάλλου φιλόσοφου τα οποία θα κάνουν όλα τα παραπάνω πιο κατανοητά σε όλους μας:

«Δεν γνωρίζω κανέναν λαό που να πλούτισε ύστερα από νίκη σ’ ένα πόλεμο»
Βολτέρος 1694-1778

Της Βασιλικής-Παρασκευής Πάλλα
Έφηβη βουλευτής του νομού Τρικάλων 2017



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
OAKMW
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα












































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ