facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Κορωνοϊός: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητα και ταξί - Τι ισχύει για τη μάσκα

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  24/10/2020 12:37:47
Κορωνοϊός: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητα και ταξί - Τι ισχύει για τη μάσκα
Στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορωνοϊό περιλαμβάνονται τα μέτρα που ισχύουν ανά περιοχή ανάλογα με το επίπεδο συναγερμού στο οποίο ανήκει. Ο χάρτης έχει φέρει αλλαγές και στον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται να βρίσκονται μέσα στα αυτοκίνητα και τα ταξί...

Επίπεδο 2

• Μέχρι 3 επιβάτες πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ., ταξί, Ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό του ν.4093/2012 (Α'222) μέχρι 7 θέσεων. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.

• Μέχρι 5 επιβάτες πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ., ταξί, Ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό του ν.4093/2012 (Α'222) μέχρι 8 ή 9 θέσεων. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.

Επίπεδο 3

• Μέχρι 2 επιβάτες πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ., ταξί, Ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό του ν.4093/2012 (Α'222) μέχρι 7 θέσεων. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.

• Μέχρι 4 επιβάτες πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ., ταξί, Ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό του ν.4093/2012 (Α'222) μέχρι 8 ή 9 θέσεων. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.

• Μέχρι 4 επιβάτες πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα, στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.

Επίπεδο 4

• Μέχρι 1 επιβάτης πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ., ταξί, Ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό του ν.4093/2012 (Α'222) μέχρι 7 θέσεων. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.

• Μέχρι 2 επιβάτες πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ., ταξί, Ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό του ν.4093/2012 (Α'222) μέχρι 8 ή 9 θέσεων. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.

• Μέχρι 3 άτομα πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα, στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.

• Επίσης το επίπεδο 4 προβλέπει απαγόρευση μετακινήσεων εκτός της περιφερειακής ενότητας στην οποία αφορούν τα μέτρα.

Χρήση μάσκας

Η χρήση μάσκας κατά του κορονοϊού γίνεται πλέον υποχρεωτική τόσο στους εξωτερικούς όσο και τους εσωτερικούς χώρους, για τις «πορτοκαλί» (επίπεδο 3) και «κόκκινες» (επίπεδο 4) περιοχές. Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς από τη χρήση μάσκας εξαιρούνται οι οδηγοί αυτοκινήτων είτε μόνοι τους είτε με επιβάτες συγγενικά πρόσωπα α’ βαθμού.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
TFOQC
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ