Το κλασσικό μας γλυκό κορμός - σαλάμι ενισχυμένο με φουντούκια και σταφίδες.
Μερίδες: 10 Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 4-5 ώρες κατάψυξη...
Συστατικά: • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη • 60 γρ. κακάο (περίπου 6 κουταλιές σούπας) • 300 γρ. ζάχαρη άχνη • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα • 2 πακέτα πτι μπερ • 1 κούπα σταφίδα Σουλτανίνα • 1 κούπα φουντούκια καβουρδισμένα • 5 κουτ. σούπας κονιάκ Οδηγίες:
• Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την άχνη το κονιάκ και το κακάο ανακατεύοντας να γίνει ένα σοκολατένιο μείγμα.
• Ρίχνουμε και τους ξηρούς καρπούς στο μείγμα αφού έχουμε καβουρδίσει για λίγο τα φουντούκια σε ένα μικρό τηγανάκι και ανακατεύουμε καλά.
• Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στην σοκολάτα ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
• Βάζουμε το μείγμα μας σε μία αντικολλητική μακρόστενη φόρμα κέικ και πιέζουμε από πάνω καλά ώστε το μείγμα να πάει παντού στην κάτω μεριά της φόρμας.
• Βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες να παγώσει καλά.
• Την στιγμή του σερβιρίσματος βουτάμε την φόρμα σε ζεστό νερό για λίγο και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.
• Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγα φουντούκια και σταφίδες. gourmed.gr 
|