17/8/2022
    

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 






Κορμός σοκολάτας με φουντούκια και σταφίδες

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  21/11/2015 13:07:38

Το κλασσικό μας γλυκό κορμός - σαλάμι ενισχυμένο με φουντούκια και σταφίδες.

Μερίδες: 10
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 4-5 ώρες κατάψυξη...

Συστατικά:
• 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
• 60 γρ. κακάο (περίπου 6 κουταλιές σούπας)
• 300 γρ. ζάχαρη άχνη
• 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• 2 πακέτα πτι μπερ
• 1 κούπα σταφίδα Σουλτανίνα
• 1 κούπα φουντούκια καβουρδισμένα
• 5 κουτ. σούπας κονιάκ

Οδηγίες:

• Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την άχνη το κονιάκ και το κακάο ανακατεύοντας να γίνει ένα σοκολατένιο μείγμα.

• Ρίχνουμε και τους ξηρούς καρπούς στο μείγμα αφού έχουμε καβουρδίσει για λίγο τα φουντούκια σε ένα μικρό τηγανάκι και ανακατεύουμε καλά.

• Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στην σοκολάτα ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

• Βάζουμε το μείγμα μας σε μία αντικολλητική μακρόστενη φόρμα κέικ και πιέζουμε από πάνω καλά ώστε το μείγμα να πάει παντού στην κάτω μεριά της φόρμας.

• Βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες να παγώσει καλά.

• Την στιγμή του σερβιρίσματος βουτάμε την φόρμα σε ζεστό νερό για λίγο και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.

• Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγα φουντούκια και σταφίδες. gourmed.gr





Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
C5WYK
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα








 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ