facebook  youtube  twitter  instagram 18/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 Κοπή πίτας και ομιλία στην καθιερωμένη εκδήλωση του «Μετεώρων Λιθόπολις» [45 φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  14/01/2024 11:58:46
Κοπή πίτας και ομιλία στην καθιερωμένη εκδήλωση του «Μετεώρων Λιθόπολις» [45 φώτος]

Την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής Αγιοβασιλόπιτας πραγματοποίησε σήμερα ο Σύλλογος Διαφύλαξης και Ανάδειξης Αγιομετεωρίτικης Κληρονομιάς «ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ» στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη», μεταξύ μελών και φίλων του.

Κατά την εκδήλωση παρέθεσε ομιλία η συγγραφέας κ. Μαρία Μουρζά, με θέμα: «Τα πίσω χρόνια είναι του Θεού· δικά μας είναι αυτά που έρχονται».Χαιρετισμός
Προέδρου Συλλόγου «ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ»,
Γρηγορίου Γ. Καλύβα

Χριστός ετέχθη !!! καλή, ειρηνική και καρποφόρα χρονιά για όλους μας, την Πατρίδα και το έθνος μας!!!

Συνεχίζοντας την παράδοση ο Σύλλογός μας σας καλωσορίζουμε στην πρώτη για την νέα χρονιά εκδήλωση που περιέχει την ευλογία της Αγιοβασιλόπιτας αλλά και την καθιερωμένη επίκαιρη πνευματική ομιλία. 

Η νέα χρονιά ήρθε με πολλά προβλήματα αλλά πολλές προκλήσεις, στις οποίες θα πρέπει να απαντήσουμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. 

Οφείλουμε να απαντήσουμε κυρίως ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Έλληνες προτάσσοντας τις αρχές και αξίες της πίστεώς μας και του πολιτισμού μας που συνυφαίνουν την εθνική μας ταυτότητα και παράδοση.

Και πρέπει να απαντήσουμε μέσα απ΄ αυτά τα στοιχεία ώστε να κρατήσουμε την εθνική μας αυθυπαρξία αποφεύγοντας να ενταχθούμε στη διαδικασία αλλοίωσης των χαρακτηριστικών που συνθέτουν την εθνική μας ταυτότητα που προτάσσει η εποχή της τεχνοκρατίας, της τεχνητής νοημοσύνης που δεν είναι τίποτ΄ άλλο παρά τα επίπεδα δράσης της παγκοσμιοποίησης. 

Ήδη βρισκόμαστε μπροστά σε νέα δεδομένα που, αν μη τί άλλο, καταλύουν το σύστημα αξιών, τις δομές και τα θέσμια στα οποία στηρίζεται μια υγιής κοινωνία. 

Με το πρόσχημα του δήθεν προοδευτισμού και εξευρωπαϊσμού μας, η επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία νομιμοποίησης των γάμων και της τεκνοθεσίας ομόφυλων ζευγαριών, την ώρα που ήδη βιώνουμε τη διάλυση της οικογένειας, του Ελληνικού σχολείου και όλων εκείνων των δομών και θεσμών που στερεώνουν τη γνήσια ταυτότητά μας, γίνεται φανερό ότι αυτό αποτελεί στην ουσία ανταπόκριση στα κελεύσματα των κέντρων που υπηρετούν τους ανομολόγητους στόχους της κυρίαρχης αντίληψης που θέλει την παρέκκλιση από το υγιές, που είναι το άρρεν και θήλυ, στη δημιουργία στρεβλώσεων που πραγματικά τρομάζουν για τα αποτελέσματα και τις συνέπειες στη δομή και λειτουργία της αυριανής κοινωνίας. 

Απέναντι σ΄ αυτά τα νεοταξίτικα σχέδια θα πρέπει, όχι μόνο να αντιδράσουμε, αλλά και να ομολογήσουμε την πίστη μας στις αρχές και αξίες που συνθέτουν τη γνήσια Ελληνική ταυτότητά μας. 

Ήδη το Δ.Σ εξέδωσε και απέστειλε στον Πρωθυπουργό, τα μέλη της Κυβέρνησης και τους Βουλευτές, επιστολή δια της οποίας εκθέτουμε τις απόψεις μας σχετικά με την πρωτοβουλία νομικής κατοχύρωσης νομικά του γάμου και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών αλλά και όλων όσοι τεκταίνονται και διαλύουν το οικοδόμημα της υγιούς Ελληνικής κοινωνίας.

Πέραν αυτού εκδώσαμε, μοιράσαμε και μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα που είναι αφιερωμένη στα Χριστούγεννα και στο Άγιο Δωδεκαήμερο ενώ προγραμματίζουμε σειρά εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών στην νέα χρονιά που ανέτειλε. 

Πριν καλέσω στο βήμα την κυρία Μουρζά να μας αναπτύξει το θέμα: “Τα πίσω χρόνια είναι του Θεού. Δικά μας είναι αυτά που έρχονται”

Λίγα λόγια για τη Συγγραφέα:

Η κ. Μαρία Μουρζά έχει γράψει και κυκλοφορήσει αρκετά βιβλία. Η ποιότητα του συγγραφικού της έργου δεν αναδεικνύει μόνο με την προβολή των αξιών της τηλαυγούς ζωής, της Πίστεως και της Πατρίδος, αλλά ταυτίζεται και με την προσωπική της βιωτή που εμείς στο Σύλλογο “ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ”, το γνωρίζουμε.

Το έργο της απευθύνεται στον άνθρωπο της εποχής μας, το βυθισμένο στην απογοήτευση, στην απόγνωση, στην ηθική κρίση και παρακμή με κείμενα που μετουσιώνονται σε βάλσαμο παρηγορίας, αναστοχασμού ζωής και ελπίδας για επιστροφή στο αληθινό νόημά της. 

Της ευχόμαστε να της δίνει ο Θεός δύναμη να συνεχίσει έτσι, ανόθευτα, να μας δείχνει το δρόμο προς τα πιστεύματα του γένους μας.Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
Q1LNY
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα


 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ