facebook  youtube  twitter  instagram 24/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Κολοκυθόπιτα με κανταΐφι

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  24/05/2019 11:24:06
Κολοκυθόπιτα με κανταΐφι
Πίτα που ανοίγει υπέροχα τα ανοιξιάτικα ή καλοκαιρινά τραπέζια ενώ είναι και πολύ νόστιμο σνακ.

• Μερίδες: για ένα μακρόστενο ταψάκι 25x35εκ. περίπου
• Χρόνος προετοιμασίας: 20'
• Χρόνος μαγειρέματος: 40'
• Έτοιμο σε: 60'...

ΥΛΙΚΑ

• 1 πακέτο κανταΐφι
• 1 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη, ζεσταμένο για να είναι ρευστό
• 700γρ. κολοκυθάκια, σε κυβάκια
• 200γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
• 250γρ. φέτα
• 250γρ. μυζήθρα ή ανθότυρο
• 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
• 2 κλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
• 4 αβγά
• 600ml γάλα
• λίγο ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Βάζετε στη φωτιά ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια, αλατίζετε ελάχιστα και τα σοτάρετε περίπου για 10 λεπτά να μαλακώσουν. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει το μίγμα.

Αφρατεύετε το κανταΐφι ξαίνοντάς το και απλώνετε το μισό σε βουτυρωμένο ταψάκι. Το βουτυρώνετε καλά ρίχνοντας βούτυρο λιωμένο λίγο λίγο με ένα κουτάλι.

Λιώνετε τη φέτα και τη μυζήθρα με πιρούνι και την αραιώνετε με δύο τρεις κουταλιές της σούπας από το γάλα. Προσθέτετε το μίγμα στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια (που έχουν κρυώσει στο μεταξύ), ρίχνετε επίσης τα δύο από τα τέσσερα αβγά, το δυόσμο, τον άνηθο, το μαϊντανό, μπόλικο πιπέρι και ανακατεύετε.

Απλώνετε το μίγμα της γέμισης πάνω από το κανταΐφι και τη σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι, το οποίο επίσης αφρατεύετε ξαίνοντάς το λίγο λίγο. Περιχύνετε την επιφάνεια της πίτας με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο το οποίο ρίχνετε επίσης λίγο λίγο με ένα κουτάλι.

Χτυπάτε το γάλα με τα υπόλοιπα αβγά και περιχύνετε την πίτα, ρίχνοντάς το μίγμα λίγο λίγο και προσεκτικά με κουτάλα της σούπας.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150οC και σιγοψήνετε την πίτα μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα. Τη σερβίρετε ζεστή, χλιαρή ή και κρύα.

olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
3T126
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ