facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Κολλημένο ακόμα το «Τρίτσης» σε σημαντικές εκκρεμότητες - Έντονη δυσαρέσκεια στους Δήμους

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  23/02/2021 10:46:00
Κολλημένο ακόμα το «Τρίτσης» σε σημαντικές εκκρεμότητες - Έντονη δυσαρέσκεια στους Δήμους
Όσοι παρακολούθησαν και το πρόσφατο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στις 19/2, σίγουρα αντελήφθησαν ξεκάθαρα, για μια ακόμα πολλοστή φορά, τη βαλτωμένη κατάσταση στην οποία παραμένει κολλημένο το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, με το κουβάρι λαθών και εκκρεμοτήτων της εποχής Θεοδωρικάκου - Λιβάνιου, ακόμα να παραμένει άλυτο...

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ενημέρωσε τους Συναδέλφους του για τα εξής:

«Για το θέμα του “Τρίτσης”, τη βδομάδα αυτή που μεσολάβησε απ’ την προηγούμενη Τετάρτη δεν είχαμε κάποια ουσιώδη διαφορά. Προσπαθούν και οι άνθρωποι του Υπουργείου, με όποια βοήθεια μπορεί να υπάρχει από εμάς ή όποια συμβολή μας, να βρούμε μια δίκαιη λύση.

Έχουμε αργήσει πλέον. Πρέπει άμεσα να βγει μία κατανομή, η οποία θα μας δώσει το δικαίωμα να προχωρήσουμε και να δημοπρατήσουμε έργα.

Περιμένουμε με αγωνία βέβαια και την είσοδο στη Βουλή του 4412 (= το Νομοσχέδιο που θα επιφέρει τροποποιήσεις στο ν.4412/2016 περί Δημοσίων Συμβάσεων), γιατί ακόμα και εάν αύριο το πρωί βρούμε λύση για τον “Τρίτση”, εάν πάμε πάλι με τις ταχύτητες και τις διαδικασίες του 4412, φοβάμαι ότι θα αργήσουμε πολύ να δούμε τα έργα να υλοποιούνται

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ. Κάρναβος, επεσήμανε για το θέμα:

«“Τρίτσης”, Πρόεδρε τα είπες, υπάρχει αγωνία σ’ όλη την Ελλάδα, πότε τελικώς θα τελειώσουν οι Προσκλήσεις, πώς θα γίνουν οι αξιολογήσεις, πού και πώς θα μπουν πλαφόν, θα μπουν ανά Προσκλήσεις; Ανά Δήμους; Ανά πληθυσμό; Ποια θα’ ναι τα κριτήρια, πώς θα γίνουν τόσοι φάκελοι αξιολόγηση εγκαίρως.

Νομίζω και τις Συμβάσεις πρέπει να δούμε εάν έχουν υπογραφεί η ίδια η χρηματοδότηση του “Τρίτση”, αλλά και τα εργαλεία για να λειτουργήσει ο Τρίτσης και η Αυτοδιοίκηση, τα είπες, 4412 ένα μήνα πριν μας είπαν ότι μπαίνει στις αρμόδιες Επιτροπές στη Βουλή και ακόμα περιμένουμε, νομίζω ότι πρέπει να τους ενοχλήσουμε.

Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και με την ΕΕΤΑΑ, που περιμένουν οι Δήμοι τη στελέχωσή της για να λειτουργήσει.

Κλείνω, ειδική αναφορά στο “Τρίτσης” στην Πρόσκληση VII, νομίζω ότι κάτι πρέπει να δούμε με την ΚΤΥΠ, η οποία λέει, τουλάχιστον προφορικώς, ότι στην VII μπορεί εκείνη να είναι δικαιούχος με προγραμματική και να εκτελεί εκείνη το έργο. Υπεβλήθη ερώτημα στη διαχειριστική του ΥΠΕΣ, που λέει ότι μόνο για τους μικρούς Δήμους ισχύει αυτό. Πρέπει να αποσαφηνιστεί, γιατί οι μέρες περνάνε.»

Ο AIRETOS υπενθυμίζει ότι ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Στέλιος Πέτσας, κατά τη συμμετοχή του στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ πριν έναν ολόκληρο μήνα, στις 25 Ιανουαρίου είχε, μεταξύ άλλων, δηλώσει:

«Το Πρόγραμμα Τρίτσης (..) είχε και κάποια βασικά μειονεκτήματα, τα οποία απ’ ό,τι καταλαβαίνω από τις συζητήσεις που είχα μαζί σας, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και μάλιστα άμεσα. Ένα από αυτά, είναι η θέσπιση πλαφόν, ώστε κάθε Δήμος να ξέρει τι περίπου μπορεί να περιμένει, και όχι ένας Δήμος να υποβάλει μια άρτια κατά τα άλλα πρόταση, να πάρει το σύνολο του χρηματοδοτικού φακέλου, και οι άλλοι Δήμοι να μην μπορούν να πάρουν τίποτα. Χρειάζεται μια προτεραιοποίηση επίσης, μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών που χρηματοδοτούνται απ’ το Πρόγραμμα “Τρίτσης”, και σε αυτό θα είμαστε πολύ σύντομα έτοιμοι να σας πούμε πως έχουμε τις προτεραιότητές μας και να το συζητήσουμε σας. (...)».

Εν συνεχεία είχε προσθέσει: «Για το επόμενο άμεσο χρονικό διάστημα λοιπόν, ανακεφαλαιώνω, για τις επόμενες 7 με 10 ημέρες είναι ο εκλογικός νόμος, είναι το θέμα της ΕΕΤΑΑ άμεσα όπως είπαμε και πριν, και είναι τα ζητήματα που θα δρομολογήσουμε για το Πρόγραμμα “Τρίτσης”. Και μετά δρομολογούμε τα υπόλοιπα θέματα (...)».

airetos.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
H71F5
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ