facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Κι αναρωτιέται ο Τζεπέτο: Προς τι η βιάση και το «άδειασμα» του δεξιού χεριού;

Δημοσιεύθηκε από: τζεπέτο  06/09/2017 22:08:11
Κι αναρωτιέται ο Τζεπέτο: Προς τι η βιάση και το «άδειασμα» του δεξιού χεριού;
Ακούσαμε την Κυριακή τον Δήμαρχο Καλαμπάκας να αναγγέλλει την τοποθέτηση ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, επιδεικνύοντας τα σχέδια της μελέτης. Ο πολύς ο κόσμος, στο άγγελμα της είδησης θα χάρηκε...

Από αισθητικής απόψεως, θα δένει τέλεια με το χόρτο, θα απορροφά τους κραδασμούς των δρομέων και θα μας εξασφαλίσει τουρνουά και αγώνες (γιατί όχι και διεθνείς). 

Εγώ, από την άλλη, αισθάνθηκα σαν να παρακολουθώ τηλεοπτική σειρά από τη μέση και όχι από το πρώτο επεισόδιο.

Θυμάμαι τον Σεπτέμβριο του 2014 στην πρώτη -αν δεν κάνω λάθος- συνεδρίαση της νέας δημοτικής αρχής, τον Αντιδήμαρχο Κώστα Ράντο να εισηγείται (και να εγκρίνεται από το σώμα) την προμελέτη του έργου: «Κατασκευή ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαµπάκας» που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου µας προϋπολογισμού δαπάνης 380.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., η οποία προμελέτη συντάχθηκε για να υποβληθεί στο Υπουργείο Αθλητισμού ή σε κάποιο πρόγραμμα για χρηματοδότηση.

Διαπίστωσα δε ότι μεταφέρεται από το 2014 μέχρι και φέτος, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων – Εθνικό ΠΔΕ με τον κωδικό 2014ΕΠ01700022 το έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ (Τρικάλων, Κολυμβητήριο, κλειστό Μπάρας & Κατσιμίδου, αποδυτήρια Γλίνους) & ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ, ΤΑΡΤΑΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΤΑΔΙΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 950,000 ευρώ, από τα οποία δεν φαίνεται μέχρι σήμερα να έχει δεσμευθεί κάποιο ποσό.

Πέραν αυτών ουδέν επισημότερο.

Θα μου πεις «για να λέει ότι θα τρέχουμε σε ταρτάν το 2018, θα έχει εξασφαλίσει και την ανάλογη χρηματοδότηση, δεν μπορεί!». Αλλά γιατί τόση μυστικοπάθεια; Γιατί δεν ανέφερε την πηγή της χρηματοδότησης; Θα είναι από ίδια έσοδα; Από την Περιφέρεια; Από κάποιο υπουργείο (Αθλητισμού, Υποδομών, Εσωτερικών δεν ξέρω ποιο); Από ευρωπαϊκά κονδύλια (π.χ. ΕΣΠΑ);

Επίσης τι ποσό χρηματοδότησης εξασφάλισε; Τα 380.000 ευρώ; ΣΆ εμένα (και σε όλους τους δημότες) τόσο μου είχε πει το 2014 ότι θα κοστίσει.

Μήπως βρέθηκε ήδη και ο εργολάβος, γιατί άλλως πώς οριοθέτησε χρονικά την παράδοση του έργου «το καλοκαίρι του 2018»;

Τηρήθηκε η σειρά μελέτη - εξεύρεση χρηματοδότησης - διαγωνισμός - κατακύρωση - υπογραφή σύμβασης;

Μακάρι η υπόσχεση του Δημάρχου να τηρηθεί στο ακέραιο, αλλά οι απορίες μου θα συνεχίσουν να παραμένουν μέχρι να απαντηθούν.

Και πάμε τώρα στην παραπολιτική παρένθεση της αναγγελίας.

Επανέρχομαι στον Αντιδήμαρχο Κώστα Ράντο που το θέμα για το ταρτάν το είχε εξαρχής πάρει «προσωπικά». Τον είδαμε, άλλωστε, την Παρασκευή να τρέχει στην εθελοντική σκυταλοδρομία 48hRun4Tartan του ΣΚΑΜ και να δηλώνει ότι επί θητείας του ως αντιδημάρχου, το θέμα ταρτάν θα έλθει εις πέρας.

Γιατί τέτοιο άδειασμα σε έναν από τους πιο στενούς (αν όχι ο πιο στενός) συνεργάτες; Γιατί οι ανακοινώσεις έγιναν το Σάββατο που ο Αντιδήμαρχος απουσίαζε εκτός Καλαμπάκας λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων; Γιατί δεν έγιναν είτε την Παρασκευή στην έναρξη της σκυταλοδρομίας, είτε την Κυριακή στη λήξη της όπου ο Αντιδήμαρχος ευρίσκετο στην Καλαμπάκα; Δικαίωμά του, βέβαια, αλλά γιατί τόση βιάση;

Επίσης με την αναγγελία καταμεσίς, με τι όρεξη να τρέξουν for tartan οι υπόλοιποι αθλητές; 

Α και κάτι τελευταίο.

Ωραία δείχνει η τοπογραφική αποτύπωση της μελέτης. Την είδα και στο site της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, εκεί που το Τμήμα Έρευνας και Προδιαγραφών της Τεχνικής Υπηρεσίας της Γ.Γ.Α. έχει αναρτήσει όλο το απαιτούμενο πληροφοριακό υλικό (όπως τεχνικά χαρακτηριστικά, πρότυπα τοπογραφικά σχέδια) που έχει στη διάθεσή του, για τη διευκόλυνση του οποιουδήποτε ενδιαφερομένου Δημόσιου, ή και Ιδιωτικού φορέα, ή μεμονωμένου πολίτη που ήθελε να προχωρήσει στη μελέτη ή και τη κατασκευή μιας αθλητικής εγκατάστασης, ή ενός οργανωμένου αθλητικού συγκροτήματος.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
W3SU2
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ