facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Κέντρο Κοινότητας Δ. Μετεώρων - Ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας για το Επίδομα Γέννησης

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  24/02/2020 16:06:16
Κέντρο Κοινότητας Δ. Μετεώρων - Ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας για το Επίδομα Γέννησης
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μετεώρων γνωστοποιεί στους ωφελούμενους δημότες ότι έχει ξεκινήσει η λειτουργία της πλατφόρμας για το Επίδομα Γέννησης...

Η αίτηση για το επίδομα γέννησης υποβάλλεται:

• Ηλεκτρονικά εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών από τη γέννηση του παιδιού στο www.epidomagennisis.gr με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης  του αιτούντος στο πληροφοριακό σύστημα TAXIS net της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.)

• Μέσω εξουσιοδοτημένων χρηστών του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου
 
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1. Αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης ( ΑΜΚΑ) του γεννηθέντος παιδιού
2. Διεύθυνση κατοικίας του αιτούντος
3. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
4. Αριθμός κινητού τηλεφώνου
5. IBAN τραπεζικού λογαριασμού πιστωτικού ιδρύματος που λειτουργεί στην Ελλάδα, δικαιούχος ή συνδικαιούχος του οποίου να είναι ο αιτών.
 
ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ:

α. Ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού για το οποίο θα χορηγηθεί το επίδομα γέννησης.

β. Αντίγραφο των απαιτούμενων πράξεων διοικητικού και διορθωτικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος, καθώς και των απαιτούμενων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

γ. Φωτοαντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου.

δ. Πρόσφατη βεβαίωση ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

    Οι πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχουν οικογενειακή μερίδα στην Ελλάδα, υποβάλλουν δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύει την οικογενειακή τους κατάσταση ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της πράξης σύμφωνου συμβίωσης στην αντίστοιχη περίπτωση.

    Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι πολίτης κράτους της  Ευρωπαϊκής Ένωσης προσκομίζει έγγραφο πιστοποίησης μόνιμης διαμονής για πολίτη κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ε. Σε περίπτωση που η μητέρα έχει αποβιώσει ο ενδιαφερόμενος προσκομίζει επιπρόσθετα ληξιαρχική πράξη θανάτου της μητέρας.

στ. Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι ομογενής αλλοδαπός προσκομίζει επιπρόσθετα ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς.

ζ. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα και είναι πολίτης κράτους που ανήκει στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο ή στην Ελβετική Συνομοσπονδία ή σε άλλο κράτος πλην των ανωτέρω και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσκομίζει επιπρόσθετα άδεια διαμονής για πολίτη χώρας. Για όποια από τα ανωτέρω δικαιολογητικά προβλέπεται διάρκεια ισχύος,  αυτά θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την υποβολή της αίτησης.

η. Σε περίπτωση που η επιτροπεία του παιδιού έχει ανατεθεί σε φυσικό πρόσωπο προσκομίζεται επιπρόσθετα η σχετική Δικαστική απόφαση ή η σχετική διαταγή ανάθεσης.

θ. Σε περίπτωση ύπαρξης  δικαστικής απόφασης ή διαταγής ανάθεσης της επιμέλειας του παιδιού προσκομίζεται επιπρόσθετα η σχετική Δικαστική απόφαση ή η σχετική διαταγή ανάθεσης.

ι. Σε περίπτωση αναγνώρισης τέκνου προσκομίζεται επιπρόσθετα η συμβολαιογραφική πράξη αναγνώρισης τέκνου.

Τα προς υποβολή δικαιολογητικά που έχουν εκδοθεί από αλλοδαπή αρχή ή που σε κάθε περίπτωση δεν έχουν συνταχθεί στην ελληνική γλώσσα, θα πρέπει να είναι νομίμως μεταφρασμένα και επικυρωμένα, όπου δεν απαιτείται να φέρουν την επισημείωση της σύμβασης της Χάγης(Apostile).

Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α75) ως προς τα δηλούμενα από τον αιτούντα στοιχεία μεταξύ των οποίων και η ακρίβεια ελεγχόμενης δήλωσης φορολογίας του εισοδήματος και η φορολογική κατοικία του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΗΠΕΙΡΟΥ & ΠΥΘΑΓΟΡΑ (ΙΣΟΓΕΙΟ)

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ 09:00 – 13:00

Τηλ: 2432078661

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μετεώρων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020», συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και βασίζεται σε τρεις πυλώνες που είναι η υποδοχή, ενημέρωση και η υποστήριξη των πολιτών, η συνεργασία με υπηρεσίες και φορείς της πόλης και τέλος η παροχή υπηρεσιών που έχουν ως στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των πολιτών.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
M8IKU
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ