30/6/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 




Κέικ λεμονιού

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  11/09/2016 18:49:56
Το πιο λαχταριστό και μοσχομυριστό κέικ λεμονιού που συνοδεύει ιδανικά το τσάι και τον καφέ σας.

• Μερίδες: για ένα ταψάκι διαμέτρου 28εκ.
• Χρόνος προετοιμασίας: 25'
• Χρόνος μαγειρέματος: 1:55'
• Έτοιμο σε: 2:20'...

ΥΛΙΚΑ

• 2 λεμόνια ακέρωτα
• 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
• 200γρ. βούτυρο
• 4 αβγά
• 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα
• 2 φλιτζάνια αλεύρι
• 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 γιαούρτι αγελαδινό

Για το γλάσο λεμονιού

• χυμό από 1 λεμόνι
• 1½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη περίπου (όση πάρει το γλάσο)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ

• Πλένετε καλά τα λεμόνια και με ένα μαχαιράκι τα τρυπάτε σε διάφορα σημεία. Τα βάζετε σε μια κατσαρολίτσα με άφθονο νερό να τα σκεπάζει και τα βράζετε για 45-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα στραγγίζετε και, αφού κρυώσουν, τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια με πιρούνι και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με μισό φλιτζάνι από τη ζάχαρη.

• Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτετε τα αβγά σταδιακά εξακολουθώντας το χτύπημα και, αφού ενσωματωθούν, ρίχνετε και τον πολτό των λεμονιών.

• Ανακατεύετε την τριμμένη αμυγδαλόψιχα με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτετε σταδιακά στο μίγμα του μίξερ (πρέπει να λειτουργεί σε χαμηλή ταχύτητα), εναλλάξ με το γιαούρτι.

• Αδειάζετε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί σε βάθος. Αφού βγάλετε το κέικ από το φούρνο, περιμένετε 5 λεπτά και το αναποδογυρίζετε πάνω σε σχάρα. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

• Ετοιμάζετε το γλάσο: Ανακατεύετε στο χυμό του λεμονιού τη ζάχαρη άχνη, ρίχνοντάς την τμηματικά από σουρωτήρι και ανακατεύοντάς τη με αβγοδάρτη. Όταν το γλάσο αποκτήσει κρεμώδη υφή και μπορεί να στέκεται, περιχύνετε με αυτό το κρύο κέικ σας.

• Όταν στεγνώσει, μεταφέρετε το κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος, διακοσμείτε με ξύσμα και ολόκληρες φετούλες λεμονιού και σερβίρετε.

olivemagazine.gr




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
P0LNX
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα







 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ