facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Kαζάν ντιμπί, ένα κρεμώδες γλύκισμα με αρώματα Ανατολής [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  20/02/2018 11:26:31
Kαζάν ντιμπί, ένα κρεμώδες γλύκισμα με αρώματα Ανατολής [ΣΧΛ]
Ένα υπέροχο επιδόρπιο που έχει διατηρηθεί η τούρκικη ονομασία του και που σημαίνει «ο πάτος του καζανιού». Πρόκειται για μια κρέμα με καμένη καραμελωμένη ζάχαρη στη μία πλευρά της, αρωματισμένη συνήθως με ροδόνερο και κανέλα. Ολοκληρώνεται το ψήσιμό της στο φούρνο -για να καραμελώσει η ζάχαρη- και είναι καλύτερα να καταναλωθεί σε θερμοκρασία δωματίου...

• Μερίδες: Για ένα ταψί με διάμετρο 24-26 εκ.
• Χρόνος προετοιμασίας: 5'
• Χρόνος μαγειρέματος: 45'
• Έτοιμο σε: 50'

ΥΛΙΚΑ

• 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
• 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
• 1 λίτρο γάλα πλήρες
• 160γρ. ρυζάλευρο ή (120γρ. ρυζάλευρο και 40γρ. κορνφλάουρ)
• 1½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
• μερικές σταγόνες άρωμα βανίλιας
• 2-3 κουτ. σούπας ροδόνερο ή ανθόνερο
• κανέλα (προαιρετικά)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αλείφετε πολύ καλά με το βούτυρο τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα του ταψιού. Με ένα σουρωτήρι πασπαλίζετε την άχνη ζάχαρη, ώστε να καλυφθεί πολύ καλά ο πάτος και τα τοιχώματα. Μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα, βάζετε το ταψί στο ψυγείο.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα, το ρυζάλευρο και το κορνφλάουρ, τη ζάχαρη και βράζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

Προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε. Ρίχνετε το ροδόνερο. Σβήνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 5 λεπτά ακόμα.

Όταν η κρέμα κρυώσει, τη ρίχνετε μέσα στο ταψί που έχετε ετοιμάσει και ισιώνετε την επιφάνειά της.

Σε αυτό το σημείο βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στο κάτω μέρος του φούρνου και ψήνετε 25-30 λεπτά, μέχρι να γίνει αισθητή η μυρωδιά της καραμέλας ζάχαρης ή όταν, ανασηκώνοντας με κουτάλι τα τοιχώματα της κρέμας, έχει σκουρύνει η κάτω επιφάνειά της.

Αφήνετε το καζάν ντιμπί να κρυώσει και το κόβετε με προσοχή σε μερίδες με λεπτή σπάτουλα. Στην Πόλη φτιάχνουν το καζάν ντιμπί σε παραλληλόγραμμο ταψί και κόβουν την κρέμα σε κομμάτια με τη σπάτουλα, με τη βοήθεια της οποίας τα τυλίγουν σε ρολά, έτσι ώστε η καραμελωμένη επιφάνεια του γλυκού να είναι προς τα πάνω. Πασπαλίζετε αν θέλετε με κανέλα.

olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
Mme Cassoulet (20/2/2018 12:41:26 μμ):

Καζάνια διαθέτουμε, καζάνα έχουμε, καιρός για καζάν ντιμπί


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
DOXBL
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα












































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ