facebook  youtube  twitter  instagram 23/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Κάθετη καλλιέργεια στο μπαλκόνι! "Περί Κήπου"

Δημοσιεύθηκε από: Δήμος Αγγέλης  30/09/2012 16:33:37
Κάθετη καλλιέργεια στο μπαλκόνι! "Περί Κήπου"

Η κάθετη καλλιέργεια είναι η νέα μορφή κηπουρικής. Όχι μόνο για την ευκαιρία που προσφέρει να ομορφύνετε γκρίζους τοίχους, αλλά και για την πρακτικότητα, την οικονομία νερού, το λίγο χώρο που καταλαμβάνει, τις πολλαπλάσιες επιλογές που σας δίνει να καλλιεργήσετε ακόμη και στην πόλη...

 


...Η δημιουργία της κάθετης καλλιέργειας γίνεται με δύο τρόπους: Ξύλινες παλέτες και τσάντες καλλιέργειας.


Ξύλινη παλέτα
Αφού βρείτε μία παλέτα στο επιθυμητό μέγεθος, τοποθετήστε την στο πάτωμα και κάρφωσε πανί ή ψιλό δίχτυ γύρω – γύρω για να μην φεύγει το χώμα. Αρχίστε έπειτα να γεμίζετε τα κενά σημεία με χώμα και φύτεψε μέσα τους σπόρους ή τα φυτά σας. Μόλις γεμίσει, σηκώστε την παλέτα και στερεώστε την στον τοίχο. Για μεγαλύτερη σιγουριά, καρφώστε τη με λίγα καρφάκια.

 

Τσάντα καλλιέργειας
Θα χρειαστείτε μια μακρόστενη τσάντα από πανί ή πλαστικό πυκνό δίχτυ. Αφού την γεμίσετε χώμα, την ξαπλώνετε στο πάτωμα και ανοίγετε τόσες τρύπες όσα τα φυτά ή οι σπόροι που θέλετε να φυτέψετε. Το μέγεθος της κάθε τρύπας εξαρτάται από το μέγεθος της τσάντας και των φυτών σας. Φροντίστε μόνο οι αποστάσεις μεταξύ των ανοιγμάτων να μην είναι μικρές για να μην σκιστεί η τσάντα σας με τον καιρό. Μόλις είναι έτοιμη, την σηκώνετε προσεκτικά και την κρεμάτε στον τοίχο με ένα απλό καρφάκι.


Όποια μέθοδο από τις δύο κι αν διαλέξετε, θα παρατηρήσετε ότι κάνετε τεράστια οικονομία στο νερό, καθώς το μεγάλο πλεονέκτημα των κάθετων καλλιεργειών είναι πως ποτίζοντας τα πάνω φυτά, το νερό διαπερνά και τα κάτω, άρα θέλετε τη μισή σχεδόν ποσότητα νερού.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
26914
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα









































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ