30/11/2020

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 


 
Κατερίνα Παπακώστα: «Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους πολύτεκνους, αδιόριστους εκπαιδευτικούς, με ειδική νομοθετική πρόβλεψη»

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  20/11/2020 18:20:39

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφουγκραζόμενη, για άλλη μια φορά, τον παλμό της κοινωνίας, η Τρικαλινή Βουλευτής, Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα, κατόπιν επικοινωνίας της με τον Σύλλογο Πολύτεκνων Εκπαιδευτικών και τον Πρόεδρο κ. Δημοσθένη Μόσχο,...

προχώρησε στην κατάθεση Ερώτησης στην Βουλή των Ελλήνων, απευθυνόμενη στην Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα. Κεραμέως.

Όπως η ίδια αναφέρει, «Η ανεργία των πολύτεκνων εκπαιδευτικών αγγίζει σήμερα, ποσοστά 80-85%, κυρίως εξαιτίας της ψήφισης του Ν. 4589/2019, από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όσες ιδιαίτερες διατάξεις, για τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς, υφίσταντο από το προηγούμενο νομοθέτημα της Νέας Δημοκρατίας, έπαψαν να ισχύουν με τον Νόμο Γαβρόγλου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με διάταξη του άρ. 6 του Ν. 3255/2004, της Νέας Δημοκρατίας, ορίζονταν ιδιαίτερη πρόνοια για τους πολύτεκνους, καθώς είχαν συσταθεί οργανικές θέσεις που καλύπτονταν από ειδικό πίνακα διορισμών, όπου εγγράφονταν μόνο πολύτεκνοι. Με τον Νόμο Γαβρόγλου, αυτή η ειδική πρόνοια καταργήθηκε.

Ακόμη και μολονότι το άρθρο 21, παρ. 2 του Συντάγματος, επιτάσσει ιδιαίτερη μέριμνα για τους πολύτεκνους, με βάση το υφιστάμενο καθεστώς μοριοδότησης, αντιστοιχούν τρία (03) μόρια για κάθε τέκνο, δίχως να διαχωρίζονται οι πολύτεκνοι από τους λοιπούς υποψηφίους, με αποτέλεσμα τα τρία επιπλέον μόρια, σε σύνολο 260 μορίων, που δύναται να συγκεντρωθούν, να μην ικανοποιούν την ανωτέρω συνταγματική επιταγή.

Απευθυνόμενη με Ερώτησή μου, προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα. Κεραμέως, η οποία κατά το παρελθόν είχε δηλώσει πως, θα υπάρξει μέριμνα για την επίλυση του προβλήματος, αλλά και η εν τέλει, ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των πολυτέκνων, είμαι πεπεισμένη πως, σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα ληφθούν νέες νομοθετικές προβλέψεις, με τις οποίες θα καταργείται ο ισχύων, προβληματικός Νόμος Γαβρόγλου και οι παθογένειες που δημιούργησε στον χώρο των εκπαιδευτικών
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
26115
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 


 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 

  © 2012-2018 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ