16/10/2021

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

  

 

 

 

 

 
Καστράκι - Παρουσίαση την τεχνική ρακού (raku) από τους συμμετέχοντες εικαστικούς της Έκθεσης Σύγχρονης Κεραμικής [φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  29/08/2021 21:01:35
Είκοσι ένας καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος στην Έκθεση Σύγχρονης Κεραμικής που άνοιξε για το κοινό χθες στο Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών Μετεώρων παρουσίασαν απόψε στην κεντρική πλατεία Καστρακίου ένα ιδιαίτερο ψήσιμο των κεραμικών...

Πρόκειται για την τεχνική raku, που ξεκίνησε από την Ιαπωνία και συνδέεται με τις τελετές τσαγιού, κατά τις οποίες χρησιμοποιούσαν κούπες τσαγιού χωρίς χερούλια. Raku σημαίνει ευτυχία. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν την τεχνική το κεραμικό δέχεται μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας (θερμικό σοκ) με απρόβλεπτες πολλές φορές συνέπειες για το κεραμικό.

Το ψήσιμο αφού ανεβεί στους 1000 βαθμούς Κελσίου με ειδικές λαβίδες και γάντια προστασίας αφαιρείται από το καμίνι και τοποθετείται σε κιβώτιο με καύσιμη ύλη όπως πριονίδι, χόρτα ξηρά, χαρτιά, τα οποία αναφλέγονται για να γίνει η αναγωγή.

Μετά από 10-20 λεπτά το κεραμικό πρέπει να βυθισθεί σε νερό για να σταματήσει η αναγωγή. Τα χρώματα που δίνει η τεχνική Raku είναι εντυπωσιακά, μοναδικά και απρόβλεπτα, καθώς η επίδραση της φλόγας, της αιθάλης και του νερού, κάνουν τα κεραμικά αυτά να είναι ξεχωριστά.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
C58Z4
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα

 


  © 2012-2021 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ