facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Καραλής Βάιος: Οι αθεράπευτες ελληνικές παθογένειες.

Δημοσιεύθηκε από: Καραλής Βάιος  03/04/2023 21:07:58
Καραλής Βάιος: Οι αθεράπευτες ελληνικές παθογένειες.

«Οκνηρία, αναβλητικότητα, άρνηση ατομικής ευθύνης, αποφυγή ενηλικίωσης, αμοραλισμός, αριστερίλα, αμορφωσιά, χωριάτικο πνεύμα, χωριάτικος φθόνος, λατρεία μετριότητας, αγένεια, ελληνίδα μάνα, έλληνας πατέρας, εσωστρέφεια, εθνικισμός, θρησκοληψία, μισογυνία, φτωχή σκέψη.»

Σώτη Τριανταφύλλου.

Η γυμνή αλήθεια για την ελληνική κοινωνία δεκαετίες τώρα! Μία κοινωνία εξελίσσεται μέσα στον χρόνο, όταν όλα αυτά τα αναγνωρίζει και κάνει σοβαρή προσπάθεια να τα αλλάξει...

Σε όλα αυτά λοιπόν θα προσθέσω εγώ και τον νεποτισμό! Ο νεποτισμός συνδέεται με την διαφθορά, αφού ενθαρρύνει ανήθικες, αν και όχι πάντα, παράνομες συναλλαγές.

Όλα αυτά που βιώσαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα μας ,δείχνουν ξεκάθαρα ότι η διαφθορά αυτού του είδους έχει βαθιές ρίζες μέσα στην κοινωνία μας και δυστυχώς αυτή η διαφθορά, για να επιβιώσει και να έχει συνέχεια, θα πρέπει να επιβραβεύει και να «βολεύει» τους πιο ανίκανους πολίτες αυτής της δύσμοιρης χώρας...

Φεύγουμε από τον βόθρο και προσπαθούμε να ανεβούμε στο φως. Ποιά είναι λοιπόν η σωτηρία αυτής της αρρωστημένης κατάστασης; Μα φυσικά οι νέες μορφωμένες γενιές. Αυτές οι γενιές θα πρέπει να είναι που θα ξεκινήσουν να αλλάζουν τέτοιες νοοτροπίες, όταν βέβαια όλοι εμείς τους δώσουμε το περιθώριο και τον χώρο να το πράξουν.

Μα θα μου πεις τα τελευταία χρόνια χιλιάδες νέοι φύγανε στο εξωτερικό για δουλειά. Συμφωνώ, αλλά όταν όλοι αυτοί θα γυρίσουν να δουλέψουν στην πατρίδα μας θα φέρουν μαζί τους τις εμπειρίες τους και την νέα νοοτροπία τους.

Κάτι ακόμα πολύ σοβαρό είναι ο ερχομός των τελευταίων χρόνων και μεγάλων εταιρειών, οι οποίες μόνο αξιοκρατικά προσλαμβάνουν εξειδικευμένους υπαλλήλους.

Είναι ώρα λοιπόν και στις κοντινές δημοτικές εκλογές να δούμε νέα πρόσωπα, με όραμα, ανοικτό πνεύμα και στρατηγικό τρόπο σκέψης να αναλαμβάνουν τις τύχες των πολιτών του δήμου μας, ώστε να τοποθετηθούμε κι εμείς στο παγκόσμιο γίγνεσθαι στην θέση που μας αρμόζει!

Καραλής Βάιος


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
TFORC
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα








































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ