facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Κανελόνια με γέμιση σπανάκι, μάραθο και φέτα

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  25/01/2016 09:59:20
Κανελόνια με γέμιση σπανάκι, μάραθο και φέτα
Κανελόνια με πλούσια γέμιση από σπανάκι συνδυασμένο με 3 τυριά και μυρωδικά, ψημένα μαζί με μυρωδάτη μπεσαμέλ. Ένα ονειρεμένο φαγητό για όλη την οικογένεια, για το καθημερινό αλλά και για το πιο γιορτινό τραπέζι...

• Μερίδες: 6-8
• Χρόνος προετοιμασίας: 30'
• Χρόνος μαγειρέματος: 1:10'
• Έτοιμο σε: 1:40'



ΥΛΙΚA

• 1 πακέτο κανελόνια
• Για τη γέμιση
• 500γρ. σπανάκι πλυμένο
• 1 μαραθόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
• 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
• 300γρ. φέτα
• 200γρ. ανθότυρο
• 100γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
• 2 πράσα σε ροδέλες
• 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
• Για τη μπεσαμέλ
• 500ml γάλα πλήρες
• ½ κρεμμύδι
• 1 φύλλο δάφνης
• 5 κόκκους μαύρου πιπεριού
• 25γρ. βούτυρο
• 35γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 75ml κρέμα γάλακτος
• 75γρ. γραβιέρα πικάντικη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βήμα 1: Για τη μπεσαμέλ: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα με το κρεμμύδι, τη δάφνη και τα πιπέρια. Όταν πάρει βράση το γάλα το τραβάτε από τη φωτιά, αφήνετε για 30 λεπτά να αρωματιστεί και μετά το στραγγίζετε.

Βήμα 2: Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: βάζετε το σπανάκι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθεί ελαφρώς και αφήνετε να κρυώσει και να στραγγίσει σε σουρωτήρι. Ρίχνετε στο ίδιο τηγάνι τα πράσα με λίγο νερό. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να μαραθούν. Ζεσταίνετε σε ξεχωριστό τηγάνι το λάδι και σοτάρετε τη μαραθόριζα. Τοποθετείτε τα πράσα, το σπανάκι, τον ψιλοκομμένο μάραθο και τη μαραθόριζα σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη φέτα, τη μισή γραβιέρα και το ανθότυρο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3: Τελειώνετε την μπεσαμέλ: Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε το αλεύρι. Το ανακατεύετε για 1-2 λεπτά, ρίχνετε το αρωματισμένο γάλα σιγά σιγά, ανακατεύοντας παράλληλα με σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να πήξει η σάλτσα. Συνεχίζετε να ανακατεύετε για 3 λεπτά ακόμη, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, την τριμμένη γραβιέρα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε εκτός φωτιάς.

Βήμα 4: Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων περίπου 34x26εκ. και προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα. Απλώνετε μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ στο σκεύος. Παίρνετε ένα ένα τα κανελόνια, τα γεμίζετε με τη γέμιση που ετοιμάσατε και ξεκινάτε να τα αραδιάζετε στη σειρά, το ένα δίπλα στο άλλο. Όταν τελειώσετε με τα κανελόνια και τη γέμιση, τα περιχύνετε από πάνω με την υπόλοιπη μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνετε στο φούρνο για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού. olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
4X237
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ