facebook  youtube  twitter  instagram 23/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ | Υπηρεσιακές επαφές για τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - Πληροφόρησης

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  22/04/2023 10:00:31
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ | Υπηρεσιακές επαφές για τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - Πληροφόρησης

Επαφές σε επίπεδο υπηρεσιών με πρωτοβουλία του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. θα έχουμε το επόμενο χρονικό διάστημα στην Καλαμπάκα με σκοπό την υποστήριξη στη δημιουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θεσσαλίας.

Θυμίζουμε ότι, όπως σας είχαμε ενημερώσει τον περασμένο Δεκέμβρη, στον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. παραχωρήθηκε για 15 χρόνια από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ένα "δασικό" ακίνητο στην ευρύτερη περιοχή του Προφήτη Ηλία στην Καλαμπάκα, συνολικού εμβαδού 1.060,60 τ.μ. με τα εντός αυτού κτήρια, ιδιοκτησίας του Δημοσίου, το οποίο διαχειρίζεται το Δασαρχείο Καλαμπάκας.

Σκοπός της παραχώρηση η δημιουργία ενός πλήρως λειτουργικού και άρτια εξοπλισμένου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - Πληροφόρησης για την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου της ευρύτερης περιοχής Καλαμπάκας - Μετεώρων, μίας σύγχρονης υποδομής που θα συμβάλει στις προσπάθειες προστασίας της περιοχής, ανάδειξης της φυσιογνωμίας και του πλούτου της, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανάγκη διαφύλαξής της, αλλά και τόνωσης του τουρισμού της περιοχής. Ταυτόχρονα θα προβάλλεται το έργο των οικείων δασικών υπηρεσιών, κατόπιν συνεργασίας τους.

Σημειωτέον ότι η παραχώρηση έγινε άνευ ανταλλάγματος, διότι ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ. θα αναλάβει τη συντήρηση του ακινήτου και τη διατήρησή του σε άρτια κατάσταση καθΆ όλη τη διάρκεια της παραχώρησης με ιδίους πόρους.


Σχετικά άρθρα:

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ | Δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - Πληροφόρησης για την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου της ευρύτερης περιοχής Καλαμπάκας - Μετεώρων



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
94783
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα









































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ