facebook  youtube  twitter  instagram 16/6/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 

 
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ | Κάλεσμα σε απεργία στις 28/2 από την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων και Ανέργων

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  22/02/2024 13:18:40
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ | Κάλεσμα σε απεργία στις 28/2 από την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων και Ανέργων

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
28 Φλεβάρη
Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία, στις 10:30 π.μ., στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων και Ανέργων απευθύνει κάλεσμα αγώνα στους εργαζόμενους της Καλαμπάκας για τη συμμετοχή τους στην απεργία.

Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε:

Τους χαμηλούς μισθούς που τελειώνουν στα μισά του μήνα.

Την ακρίβεια, το κόστος ζωής που εκτοξεύεται, τη δυσβάσταχτη φορολογία.

Τις αυξήσεις κοροϊδία, την ίδια ώρα που οι 500 μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα εξασφάλισαν αμύθητα κέρδη, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ειδικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι των σούπερ μάρκετ, της Ενέργειας, των μεταφορών, των τραπεζών.

Την απαξίωση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στον βωμό του κέρδους, όπως εκφράστηκε έναν χρόνο πριν στο έγκλημα στα Τέμπη αλλά και όπως εκφράζεται στα αλλεπάλληλα «ατυχήματα» στους χώρους δουλειάς.

Τη μετατροπή της Υγείας και της Παιδείας σε ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα για όσους μπορούν να καταβάλλουν το αντίτιμο.

Το ξεκλήρισμα των αγροτών και μικρών παραγωγών που έχουν δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής και πουλάνε τα προϊόντα τους πάμφθηνα στους εμποροβιομήχανους.

Το ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών, με τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις.

Τις πολεμικές δαπάνες που αυξάνονται, την ώρα που για τον λαό και τις ανάγκες του δεν «περισσεύει» ούτε ευρώ.

Τώρα που οι εργαζόμενοι υποφέρουν από την ακρίβεια, τώρα που εργαζόμενοι της περιοχής μας υποφέρουν από τις συνέπειες των πλημμυρών, τώρα που οι αγρότες στενάζουν διπλά και τριπλά λόγω ακρίβειας, καταστροφών από πλημμύρες χαμηλών τιμών στα προϊόντα τους, στο χωράφι. Τώρα που οι λαϊκές οικογένειες στενάζουν από την ακρίβεια στο ράφι και την ίδια ώρα μεσάζοντες, μεγαλέμποροι κλπ θησαυρίζουν.

Στις 28 Φλεβάρη, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε  τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, ανάμεσά τους οι 3 νέες συντοπίτισσές μας από την Καλαμπάκα, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες. Τα δάκρυα έχουν γίνει οργή!

Απαίτηση των εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων και καθολική διεκδίκηση του λαού και της νεολαίας, είναι να αποκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και οι υπεύθυνοι της τραγωδίας. Να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται άμεσα στο έγκλημα. Να μπορεί ο λαός να ταξιδεύει με σύγχρονα, ασφαλή και φτηνά τρένα, να μην τρέμει το φυλλοκάρδι του για το αν και πότε θα συμβεί το κακό.

Η ακρίβεια σαρώνει τους μισθούς και το λαϊκό εισόδημα!

Η ακρίβεια δυναμώνει και το εργατικό λαϊκό εισόδημα δε φτάνει να καλύψει τις ανάγκες σε βασικά είδη, σε τρόφιμα, σε λογαριασμούς και έξοδα που τρέχουν. Η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων έχει μειωθεί κατά 15% τα τελευταία δύο χρόνια. Την ίδια στιγμή οι 500 μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα εξασφάλισαν αμύθητα κέρδη, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ειδικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι των super markets, της ενέργειας, των μεταφορών των τραπεζών.

Στην Υγεία παρά τις μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία η κυβέρνηση νομιμοποιεί το φακελάκι με τα απογευματινά χειρουργεία, πλήθος εργαζομένων βρίσκονται με συμβάσεις με ημερομηνία λήξης και τα φάρμακα έχουν γίνει πανάκριβα.

Στην Παιδεία μεγαλώνει η εμπορευματοποίηση με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και την επιβολή εισαγωγικών εξετάσεων και στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Έτσι η λαϊκή οικογένεια θα στενάζει για να μπορεί να βρει το παιδί της μια θέση καθώς για τους πολλούς θα υπάρχουν πολλαπλές εξετάσεις και ‘κόφτες’ για την είσοδό τους, ενώ για τους λίγους που θα έχουν να πληρώσουν οι πόρτες των πανεπιστημιακών σπουδών θα ανοίγουν διάπλατα.

Στις 28 του Φλεβάρη απεργούμε! Κλιμακώνουμε τον αγώνα για τις ζωές μας, ενάντια στην πολιτική που στηρίζει την κερδοφορία μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. 

Αυτό είναι το μεγαλύτερο χρέος και στους νεκρούς των Τεμπών, στους συγγενείς που ζητάνε δικαίωση.

Κανείς μόνος του! Αποφασιστικός απεργιακός ξεσηκωμός με το σύνθημα:

«Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
28 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 10:30 π.μ.,
στην Κεντρική Πλατεία, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ.


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
5B44X
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net 
Προτεινόμενα άρθρα 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ