facebook  youtube  twitter  instagram 19/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr



 



ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ | Δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - Πληροφόρησης για την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου της ευρύτερης περιοχής Καλαμπάκας - Μετεώρων

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  28/12/2022 09:59:12
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ | Δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - Πληροφόρησης για την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου της ευρύτερης περιοχής Καλαμπάκας - Μετεώρων

Ένα από τα λεγόμενα δασικά ακίνητα της περιοχής μας παραχωρεί προς χρήση στον Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ. το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Ειδικότερα πρόκειται για ένα ακίνητο στην ευρύτερη περιοχή του Προφήτη Ηλία στην Καλαμπάκα, συνολικού εμβαδού 1.060,60 τ.μ. με τα εντός αυτού κτήρια, ιδιοκτησίας του Δημοσίου, το οποίο διαχειρίζεται το Δασαρχείο Καλαμπάκας.

Να σημειώσουμε ότι το 2017 το ίδιο ακίνητο το είχε ζητήσει και η τότε δημοτική αρχή προκειμένου να στεγαστούν υπηρεσίες του Δήμου, κοινωφελείς δράσεις, αλλά και πολιτιστικοί σύλλογοι. Είχε ληφθεί ομόφωνα και σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά τελικά δεν τελεσφόρησε η παραχώρηση.

Πλέον σύμφωνα με τη νέα εξέλιξη, το ακίνητο παραχωρείται, όπως είπαμε στον Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ. με σκοπό τη δημιουργία ενός πλήρως λειτουργικού και άρτια εξοπλισμένου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - Πληροφόρησης για την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου της ευρύτερης περιοχής Καλαμπάκας - Μετεώρων, μίας σύγχρονης υποδομής που θα συμβάλει στις προσπάθειες προστασίας της περιοχής, ανάδειξης της φυσιογνωμίας και του πλούτου της, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανάγκη διαφύλαξής της, αλλά και τόνωσης του τουρισμού της περιοχής. Ταυτόχρονα θα προβάλλεται το έργο των οικείων δασικών υπηρεσιών, κατόπιν συνεργασίας τους.

Η διάρκεια παραχώρησης της χρήσης για τον ανωτέρω σκοπό στον Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ. ορίζεται σε 15 έτη, με δικαίωμα ανανέωσης μετά τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων δασικών υπηρεσιών και με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Η παραχώρηση γίνεται άνευ ανταλλάγματος, διότι ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ. θα αναλάβει τη συντήρηση του ακινήτου και τη διατήρησή του σε άρτια κατάσταση καθΆ όλη τη διάρκεια της παραχώρησης με ιδίους πόρους. 

Η παραχώρηση γίνεται με τους εξής όρους: 

Ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ. αναλαμβάνει την υποχρέωση της συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων και την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας, με ιδίους πόρους. 

Ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ. δεν επιτρέπεται να προβεί σε εκτέλεση άλλων έργων ή εργασιών εντός του χώρου χωρίς τη γραπτή έγκριση του Δασαρχείου Καλαμπάκας. 

Ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ., θα αναλάβει με αποκλειστική ευθύνη, μέριμνα και δαπάνη του, τη λήψη όλων των απαραίτητων αδειών (όπου απαιτούνται) από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και την τήρηση των προβλεπόμενων πολεοδομικών διατάξεων για την υλοποίηση του σκοπού της παραχώρησης, καθώς και την δαπάνη των εργασιών που απαιτούνται προς τούτο. 

Οι δαπάνες συντήρησης, βελτίωσης και επισκευής καθώς και όποιες νέες εγκαταστάσεις κατασκευαστούν για τις ανάγκες υλοποίησης της παραχώρησης από τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ., παραμένουν επΆ ωφελεία του ακινήτου και του Δημοσίου και δεν δύναται αυτός να απαιτήσει οποιαδήποτε αποζημίωση σε περίπτωση αυτοδίκαιης ανάκλησης ή καταγγελία της σύμβασης παραχώρησης. 

Ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ. είναι υποχρεωμένος να ειδοποιεί εγκαίρως το Δασαρχείο Καλαμπάκας, όταν παρίσταται ανάγκη να γίνει οποιαδήποτε επισκευή, βελτίωση ή άλλη επέμβαση στο παραχωρούμενο ακίνητο και να πραγματοποιεί αυτές, με αποκλειστικά δικά του πάντοτε έξοδα και με δική του επιμέλεια, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Κάθε διακοπή της χρήσης πρέπει να γνωστοποιείται αμέσως στο Δασαρχείο Καλαμπάκας, προκειμένου να παραληφθεί το ακίνητο. 

Η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, διατηρεί πάντοτε το δικαίωμα να ανακαλεί μονομερώς την παραχώρηση, σύμφωνα με τους όρους του παραχωρητηρίου. 

Η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, δεν έχει απολύτως καμία ευθύνη ή υποχρέωση για πραγματικά ή νομικά ελαττώματα του ακινήτου που παραχωρεί. 

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί η εκ μέρους του Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ. χρήση των εγκαταστάσεων πέραν αυτών που ανάγονται στις αρμοδιότητές του, η απόφαση παραχώρησης ανακαλείται. 

Η παρακολούθηση της παρούσης ανατίθεται στο Δασαρχείο Καλαμπάκας. 

Η μη τήρηση των ως άνω όρων, σωρευτικά ή διαζευκτικά, συνεπάγεται την αυτοδίκαιη ανάκληση της παραχώρησης και την επάνοδο της χρήσης του ακινήτου στο Δασαρχείο Καλαμπάκας. Μετά την λήξη της δεκαπενταετίας και εφόσον δεν ζητηθεί ανανέωση από τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ., επέρχεται αυτοδίκαια ανάκληση της παραχώρησης και παραδίδεται το ακίνητο με Πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής στο Δασαρχείο Καλαμπάκας.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
K7FHS
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ