facebook  youtube  twitter  instagram 16/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Καινοτόμα συνεργασία Π.Ε. Τρικάλων και Τ.Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασία

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  24/10/2022 14:37:14
Καινοτόμα συνεργασία Π.Ε. Τρικάλων και Τ.Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασία

Μία συνεργασία που έχει ως στόχο την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη οργάνωση των φορέων, οι οποίοι εμπλέκονται σε θέματα αρωγής προς τους πολίτες που θα πληγούν από μία ενδεχόμενη φυσική καταστροφή, ενεργοποιούν η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και το ΤΕΕ Ν.Ε. Τρικάλων.

Οι δύο φορείς θέτουν στην πρώτη γραμμή τα θέματα πολιτικής προστασίας και ενώνουν τις δυνάμεις τους, με γνώμονα την άμεση και ουσιαστική βοήθεια προς τους πολίτες όταν παραστεί ανάγκη, με την συνεργασία να επισφραγίζεται το πρωί της Δευτέρας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη. Στη συνάντηση εκ μέρους του Τ.Ε.Ε. Ν.Ε. Τρικάλων βρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Απόστολος Μπαταβάνης, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Μούρκας, η Γραμματέας κ. Ευθυμία Χατζούλη, ο κ. Βασίλειος Στράτος και ο κ. Ευάγγελος Ζαφείρης.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν η συνεργασία επικεντρώνεται σε δύο πεδία:

- Αλληλεπίδραση και συνεργασία με όλους τους φορείς για την στήριξη των πληγέντων σε πρώτο χρόνο μετά τη φυσική καταστροφή. Ιδιαίτερη συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Τρικάλων και τον Συντονιστή Κρατικής Αρωγής της ΠΕ Τρικάλων σε θέματα οργάνωσης διαδικασίας αποζημιώσεων των πληγέντων.

- Παροχή εθελοντικών υπηρεσιών επιστημονικής υποστήριξης των πολιτών που έχουν πληγεί από θεομηνίες.

Την ικανοποίησή του για την συνεργασία εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης υπογραμμίζοντας πως «πρόκειται για μία καινοτόμα προσπάθεια της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Τρικάλων και του Τ.Ε.Ε. Ν.Ε. Τρικάλων στο πλαίσιο της προστασίας των πολιτών του Νομού μας. Ένας πυλώνας αρωγής, που είμαι σίγουρος πως θα αποτελέσει παράδειγμα συνεργασίας και για άλλες περιοχές της χώρας, αφού δύναται να δημιουργήσει νέα πρότυπα τόσο στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, όσο και ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία μεγάλα και μικρά προβλήματα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, επενδύουν στην συνεργασία με τους φορείς, δημιουργούν νέα δεδομένα, με έμφαση σε καινοτόμες προσπάθειες σε πολλαπλά επίπεδα».

Από την πλευρά του Τ.Ε.Ε. Ν.Ε Τρικάλων ο πρόεδρος κ. Απόστολος Μπαταβάνης αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που δίνουν οι μηχανικοί του Τ.Ε.Ε. σε θέματα πολιτικής προστασίας με αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ κράτους και πολιτών. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την ΠΕ Τρικάλων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, πρωτοβουλία του Προϊστάμενου Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Τρικάλων κ. Στέφανου Φωλίνα. Η παρούσα πρωτοβουλία θέτει τις βάσεις για την εκκίνηση μιας συνεργασίας, που έχει ωφέλιμο αντίκτυπο για την κοινωνία του Ν. Τρικάλων».


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
C5WZK
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ