facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Κ. Αγοραστός: Από τις 30 Μαρτίου οι αιτήσεις για ενίσχυση ρευστότητας από το ΑΝΑΣΑ ΙΙ - Ένα μήνα προθεσμία έχουν οι επιχειρήσεις

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  11/03/2022 18:19:24
Κ. Αγοραστός: Από τις 30 Μαρτίου οι αιτήσεις για ενίσχυση ρευστότητας από το ΑΝΑΣΑ ΙΙ - Ένα μήνα προθεσμία έχουν οι επιχειρήσεις

Στις 30 Μαρτίου 2022 δημοσιεύεται η προκήρυξη του ΑΝΑΣΑ ΙΙ, με τις Θεσσαλικές επιχειρήσεις να έχουν προθεσμία ενός μηνός για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης, χωρίς δυνατότητα παράτασης.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός  σχετικά με το Πρόγραμμα που δίνει για δεύτερη φορά ανάσα ρευστότητας σε νεοσύστατες και υφιστάμενες επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοιού: 

«Από τις αρχές του χρόνου έχουμε κάνει προδημοσίευση του ΑΝΑΣΑ ΙΙ για να ενημερώσουμε εγκαίρως τις επιχειρήσεις και να προετοιμαστούν οι σύμβουλοι που θα αναλάβουν την σύνταξη και υποβολή των αιτήσεων.

Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε ότι  όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες θα γίνουν σωστά  και χωρίς προβλήματα, γιατί δεν  πρόκειται να  δοθεί παράταση.

Η προκήρυξη του Προγράμματος γίνεται στις 30 Μαρτίου. Αυτή είναι η ημερομηνία που μας δόθηκε από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του Υπουργείου.

Το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ ΙΙ είναι συνολικού προϋπολογισμού 23,5 εκατομμυρίων ευρώ, πρόσθετα ενισχυμένο κατά 1,5 εκατ. ευρώ στο Βόλο, 1 εκατ. ευρώ στα Τρίκαλα και 1 εκατ. ευρώ στην Καρδίτσα, αποκλειστικά για επιχειρήσεις εντός της χωρικής έκτασης των Προγραμμάτων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Στο Δήμο Λαρισαίων έχουμε εκχωρήσει 1 εκατ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και ο Δήμος θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις εντός της χωρικής έκτασης του ΒΑΑ με πρόγραμμα του.

Έχουμε κάνει αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ΑΝΑΣΑ: Για πρώτη φορά, από το ΑΝΑΣΑ ΙΙ ενισχύονται νεοσύστατες επιχειρήσεις (με έναρξη λειτουργίας εντός του 2020) με το πάγιο ποσό των 2.000 ευρώ, ενώ οι υφιστάμενες επιχειρήσεις ενισχύονται με ποσά από 2.000 έως 7.000 ευρώ, ανάλογα με το ποσοστό μείωσης του τζίρου τους» διευκρίνισε ο Περιφερειάρχης.


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
7H661
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ