facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




ΗΠΑ: Χάος μέσα στο Καπιτώλιο - Εισβολή οπαδών του Τραμπ, πυροβολισμοί και τραυματίες

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  07/01/2021 00:25:09
ΗΠΑ: Χάος μέσα στο Καπιτώλιο - Εισβολή οπαδών του Τραμπ, πυροβολισμοί και τραυματίες
Τις τελευταίες ώρες, πρωτοφανείς στιγμές εκτυλίχθηκαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, από τη στιγμή που ακροδεξιοί οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο κτίριο, ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Κογκρέσου για την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν...

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες που δείχνουν αστυνομικούς να έχουν προτάξει τα όπλα τους για να αντιμετωπίσουν τους υποστηρικτές του Τραμπ, ενώ σύμφωνα με τα διεθνή δίκτυα έπεσαν πυροβολισμοί, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν αρκετοί αστυνομικοί, ο ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται, καθώς και μία ακόμη γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στο στήθος.

Των πρωτόγνωρων γεγονότων στην καρδιά της δημοκρατίας των ΗΠΑ είχε προηγηθεί μια ομιλία του απερχόμενου προέδρου στους υποστηρικτές του στην Ουάσινγκτον, στη διάρκεια της οποίας «έριξε λάδι στη φωτιά», λέγοντας πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί την ήττα του, ενώ κάλεσε και τον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς να μην επικυρώσει τη νίκη Μπάιντεν. Ο Πενς, ωστόσο, αρνήθηκε και προχώρησε κανονικά στην επικύρωση της νίκης του Δημοκρατικού εκπροσώπου. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ χρειάστηκε να φυγαδευτεί για να γλιτώσει από τους οπαδούς του Τραμπ.

Δραματική έκκληση Μπάιντεν σε Τραμπ: «Βγες σε δίκτυο και διάλυσε τον όχλο»

Σε διάγγελμα προχώρησε ο Τζο Μπάιντεν ύστερα από τα τραγικά γεγονότα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. «Σήμερα φέρεται να έχει πληγωθεί όσο ποτέ η ψυχή της δημοκρατίας μας. Αλλά και ο ίδιος ο νόμος με τρόπο που ποτέ δεν έχουμε ξαναδεί. Εχει πληγωθεί το δόγμα της Αμερικής. Το χάος αυτό δεν αντιπροσωπεύει την Αμερική. Ενας αριθμός εξτρεμιστών έχει στόχο το χάος και την αναστάτωση. Πρέπει να τελειώσει τώρα. Καλώ τον όχλο να αποχωρήσει άμεσα από τον ναό της Δημοκρατίας. Τα λόγια ενός προέδρου μετρούν όσο καλός ή κακός είναι. Καλώ τον Τραμπ να βγει σε εθνικό δίκτυο τώρα να εκπληρώσει τον όρκο του και να υπερασπιστεί το Σύνταγμα Να διαλύσει αυτό τον όχλο. δεν είναι διαμαρτυρία, είναι επανάσταση» είπε μεταξύ άλλων ο Μπάιντεν.

Ο στρατός στους δρόμους

Στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς στέλνονται στο Καπιτώλιο μαζί ομοσπονδιακές υπηρεσίες ασφαλείας, δήλωσε μια εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ραλφ Νόρθαμ δήλωσε πως έπειτα από αίτημα της δημάρχου της Πόλης της Ουάσινγκτον η Πολιτεία του θα στείλει 200 μέλη της Εθνικής Φρουράς της Πολιτείας, προκειμένου να συνδράμουν στην αποκατάσταση της ηρεμίας μετά την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ. Αρχικά, πάντως, ο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ απέρριψε ένα αίτημα αξιωματούχων της Πόλης της Ουάσινγκτον να αναπτύξει την Εθνική Φρουρά στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με δημοσιογράφο της Washington Post.

Την ίδια ώρα, η δήμαρχος της Ουάσινγκτον διέταξε σήμερα απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18.00 τοπική ώρα (01.00 της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας) στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, που βρίσκεται αντιμέτωπη με βίαιες διαδηλώσεις οπαδών του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, την ημέρα που επρόκειτο να επικυρωθεί η νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζον Μπάιντεν.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα διαρκέσει έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης (13.00 ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε η δήμαρχος Μιούριελ Μπάουζερ μέσω Twitter, διευκρινίζοντας ότι εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής καθώς και οι δημοσιογράφοι.

«Απόπειρα πραξικοπήματος» καταγγέλλουν βουλευτές και γερουσιαστές

Αρκετά εκλεγμένα μέλη του Κογκρέσου καταγγέλλουν μια απόπειρα «πραξικοπήματος» με επικεφαλής τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι κατάφεραν να εισβάλλουν στο Καπιτώλιο, με ορισμένους από τους αυτούς τους εκλεγμένους αξιωματούχους να προειδοποιούν ότι αυτή η ενέργεια είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

«Είμαστε μάρτυρες μιας απόπειρας πραξικοπήματος που ενθαρρύνεται από τον εγκληματία του Λευκού Οίκου. Είναι καταδικασμένη να αποτύχει», ανέφερε στο Twitter ο Δημοκρατικός βουλευτής Γουίλιαμ Πασκρέλ, αναφερόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ. «Αυτό δεν είναι μια διαδήλωση. Αυτό είναι μια απόπειρα πραξικοπήματος», δήλωσε η βουλευτίνα Νταϊάνα Ντεζίτ από την πλευρά της, καταγγέλλοντας την «αναρχία που προκάλεσε ο δικός μας πρόεδρος».

ethnos.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
G6BDN
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ