facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Insider: Οι followers ψήφισαν - Η Ελλάδα ο καλύτερος προορισμός του 2020 - Ιστορία, φαγητό, γραφικά τοπία

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  05/02/2020 09:15:59
Insider: Οι followers ψήφισαν - Η Ελλάδα ο καλύτερος προορισμός του 2020 - Ιστορία, φαγητό, γραφικά τοπία
Τον Νοέμβριο, το Insider ζήτησε από τους followers του να ψηφίσουν τον καλύτερο προορισμό για το 2020 και αυτοί αποφάσισαν πως δεν υπάρχει ιδανικότερο μέρος από την Ελλάδα...

«Με όμορφες παραλίες, ιστορική αρχιτεκτονική, φρέσκα θαλασσινά και φοβερή νυχτερινή ζωή, δεν είναι περίεργο όλοι ψήφισαν την Ελλάδα», γράφει το σχετικό δημοσίευμα. Όπως σημειώνει, οι περισσότεροι τουρίστες συρρέουν στην Αθήνα, την Κρήτη και τις Κυκλάδες, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν τη Σαντορίνη και τη Μύκονο. «Η χώρα έχει γίνει ολοένα και πιο δημοφιλής κάθε χρόνο, ξεπερνώντας τα 28 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες το 2018», αναφέρει.

Ο οδηγός του Insider για το ταξίδι στην Ελλάδα

Το Insider θέλοντας να επιβεβαιώσει την επιλογή των ακολούθων του μοιράστηκε τις δικές του προτάσεις για την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την μια «πανέμορφη χώρα με 18 μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, όπως το Άγιο Όρος και τα Μετέωρα». Το δημοσίευμα κάνει λόγο για την οικονομική κρίση και το πώς οι τουρίστες συμβάλλουν με δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η χώρα προσπαθεί να βελτιώσει τις υποδομές της για να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες.

Πρώτη θέση στον οδηγό του Insider έχουν οι παραλίες και η ποικιλία αυτών που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε γούστο. Οι δικές του επιλογές; Η παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο και η παραλία Σεϊτάν Λιμάνια της Κρήτης.

«Και λόγω της πλούσιας αρχαίας ιστορίας της, η Ελλάδα έχει αρκετές τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφθείτε. Ο Παρθενώνας στην Ακρόπολη κατασκευασμένος από μάρμαρο και το περίφημο άγαλμα της θεάς Αθηνάς. Στη συνέχεια υπάρχουν οι Δελφοί, που ήταν ένα δημοφιλές σημείο προσκυνήματος για όσους θέλουν να λάβουν καθοδήγηση από το Μαντείο στους Δελφούς και να σέβονται τον Έλληνα θεό Απόλλωνα», προτείνει το δημοσίευμα.

Εάν οι ταξιδιώτες αγαπούν τα βουνά σε σύγκριση με τις παραλίες, τότε, ο Όλυμπος είναι ο ιδανικός προορισμός, ωστόσο, δεν είναι ο μόνος. Το Insider ταξιδεύει και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, δύο ώρες από την Αθήνα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν σκι.

Από τον οδηγό δεν θα μπορούσε να λείπει η νυχτερινή ζωή. Τα νησιά είναι γεμάτα με παραλιακά μπαρ και στα κλαμπ παίζουν DJs. To δημοσίευμα κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στο ελληνικό Πάσχα και τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας, η οποία ολοκληρώνεται με πυροτεχνήματα και ψητά αρνιά.

Ώρα για ελληνικό φαγητό: Αστακοί, χταπόδι, ελιές και γύρος

Το Insider προτείνει στους ταξιδιώτες να δοκιμάσουν πιάτα με αστακό, χταπόδι, φρέσκα μύδια και ψητά ψάρια που σερβίρονται με λάδι και λεμόνι. Ειδική μνεία γίνεται για την ελιά, η οποία «διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ελληνική κοινωνία εδώ και χιλιάδες χρόνια. Χρησιμοποιήθηκαν ως καύσιμο κεριών, στην ιατρική και σε τελετουργίες. Οι ελιές αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής διατροφής, τρώγονται σαν σνακ ή με τη μορφή ελαιολάδου σε πολλά πιάτα».

«Ο γύρος είναι η πεμπτουσία του ελληνικού street food. Καρυκευμένο κρέας τοποθετείται σε πίτα και γεμίζεται με κρεμμύδια, ντομάτα, μαρούλι, αγγούρια και μια σάλτσα που ονομάζεται τζατζίκι», σημειώνει το δημοσίευμα. Το Insider δεν ξεχνά την φέτα, για την οποία η πρώτη αναφορά καταγράφθηκε στην Οδύσσεια, όταν ο Κύκλωπας «Πολύφημος» μετέφερε το πρόβειο γάλα σε σακούλες από στομάχια ζώων. Το γάλα είχε πήξει και πήρε τη μορφή φέτας, ενώ προτείνει και τα ντολμαδάκια γεμιστά με κρέας, ρύζι, μυρωδικά ή κουκουνάρια.

Για επιδόρπιο, βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει μπακλαβά! Είναι μια απόλαυση που βρίσκεται συχνά σε κάθε γιορτή, γράφει μεταξύ άλλων.

Η Ελλάδα, όμως, δεν είναι μόνο πανέμορφα τοπία, παραλίες και φαγητό, έχει και σύγχρονο design. «Όταν σκέφτεστε την ελληνική αρχιτεκτονική, ίσως στο μυαλό σας έρχονται τα διάσημα λευκά και μπλε σπίτια. Λοιπόν, χάρη στα πολυτελή boutique ξενοδοχεία και τα ενοίκια Airbnb, μπορείτε να μείνετε σε iconic χώρους και να έχετε την ιδανική θέα στα ελληνικά ηλιοβασιλέματα».

«Το καλό φαγητό, η άφθονη ιστορία, τα γραφικά τοπία και ο όμορφος καιρός συνδυάζονται για να καταστήσουν την Ελλάδα τον ιδανικό προορισμό για το 2020», καταλήγει το δημοσίευμα του Insider.

iefimerida.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
37236
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα












































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ