facebook  youtube  twitter  instagram 23/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Ηλιάννα Τριανταφύλλου: Με λίγη καλή θέληση ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ μπορούν να γίνουν ένας τόπος για ΟΛΟΥΣ [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Αναγνώστρια  05/02/2019 08:53:18
Ηλιάννα Τριανταφύλλου: Με λίγη καλή θέληση ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ μπορούν να γίνουν ένας τόπος για ΟΛΟΥΣ [ΣΧΛ]
Συμφώνα με μια ερεύνα της Google για τον τουρισμό η Καλαμπάκα είναι η δεύτερη πόλη που επισκέπτονται τουρίστες από όλο τον κόσμο μετά την Αθήνα. Το παράδοξο όμως είναι ότι όσο αναφορά την διανυκτέρευση στατιστικά η πόλη μας κατέχει σχεδόν την τελευταία θέση με μέσο όρο 0,8 νύχτες...

Με απλά μαθηματικά οι περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται την πόλη μας αυθημερόν. Σε αντίθεση με το Λεωνίδιο το οποίο κατείχε μια αρκετά υψηλή θέση σε διανυκτερεύσεις με μέσο όρο τις 6 νύχτες. Αυτό με έβαλε σε σκέψεις  και άρχισα να ψάχνω τι παραπάνω έχει το Λεωνίδιο. Η απάντηση ήρθε αμέσως μόλις έγραψα στο google το όνομα της πόλης. Αναρρίχηση και εναλλακτικός τουρισμός.

Ο Δήμος Λεωνιδίου εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον την φύση (και τους λιγοστούς σε σχέση με τα Μετέωρα) βράχους και έκανε την πόλη γνωστή σε όλο τον κόσμο με τέτοιο τρόπο ώστε ο επισκέπτης να μην περάσει απλώς μια δυο ώρες από εκεί για να δει τον τόπο αλλά να μείνει για να περπατήσει, να αναρριχηθεί, να ψωνίσει από τα μαγαζιά της πόλης, να φάει και να διασκεδάσει.

Μιλώντας με αναρριχητές της περιοχής για το τι φταίει στα Μετέωρα μου είπαν πως ένα θέμα της περιοχής είναι ότι δεν υπάρχουν εύκολες διαδρομές και μια κλειστή πίστα ώστε να δοκιμάζουν αρχάριοι και ακόμη και όταν βρέχει οι αναρριχητές να έχουν κάπου να προπονηθούν. Να σημειωθεί εδώ ότι γειτονική μας πόλη (με αφορμή ότι είναι κοντά στα Μετέωρα) σχεδιάζει να δημιουργήσει αναρριχητική πίστα Ολυμπιακών προδιαγραφών, (καθότι η αναρρίχηση είναι Ολυμπιακό Άθλημα). Θα μείνουμε λοιπόν μόνο στο Θρησκευτικό Τουρισμό; Που πολύ καλά κάνει και υπάρχει και είναι απόλυτα σεβαστό και επιθυμητό. Ή θα προωθήσουμε και τον εναλλακτικό τουρισμό που όπως φαίνεται είναι το μέλλον; Πιστεύω πως με λίγη καλή θέληση ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ μπορούν να γίνουν ένας  τόπος για ΟΛΟΥΣ.

ΗΛΙΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
Μαύρος κύκλος (6/2/2019 10:08:28 πμ):

Αχ Καλαμπάκα μπρατσάκια αγόρασες; να αγοράσεις γιατί η θάλασσα έρχεται ά και αντηλιακό θα το χρειαστείς και αυτό ; Ρε τη ζόρι τραβάτε μερικοί δεν θέλετε να υπάρχουν νέοι άνθρωποι με όραμα για τον τόπο τους αλλά ξέχασα εσείς θέλετε αυτούς που θα σας πούν ότι τους θέλετε. Καληνύχτα στην παλιά Καλαμπάκα η αυγή έρχεται.


Αχ Καλαμπάκα (5/2/2019 10:24:39 μμ):

Άντε Ηλιάνα κατέβα στις εκλογές να μας φέρεις και θάλασσα....έλεος.


Αχ Καλαμπάκα (5/2/2019 3:59:23 μμ):

Και ποιον υπακούνε nocomments;εσύ μάλλον δεν ψήφισες πότε......


NoComments (5/2/2019 12:57:53 μμ):

Το 3ευρω να πέφτει και κανένα φαγάκι μέχρι τις 5:30 που φεύγει το τρένο και μπαμ μπαμ το 80% της πόλης είναι ευχαριστημένοι.
Κακάσχημη πόλη με διορισμένες δημοτικές αρχές που απλώς υπακούνε


Asynartitos (5/2/2019 12:28:41 μμ):

Δεν χρειαζετε να επικοινονούμε με αυτόν τον τρόπο μπορούμε πολιτισμενα να τα λεμε και ας διαφωνουμε δεν ειναι υποχρεωτηκό να εχουμε ολη την ιδα αποψη αρκει να εχουμε καλη θελιση.


Μαύρος κύκλος (5/2/2019 10:23:35 πμ):

Asynartitos σπυριά βγάζεις και εσύ με το συνάφη σου μόλις ακούει <ανάπτυξη Μετέωρα αναρρίχηση >.Μην αγχώνεσαι εσύ και το συναφή σου για το καλό του τόπου αυτό να το καταλάβεις θα το αναλάβουν άλλοι
με όραμα και γνώση των πολλών και όχι των λίγων που υπηρέτης εσύ.


καλοθελητης (5/2/2019 9:45:33 πμ):

Asynartitos ονομα και πραμα. Εκτίθεστε


Asynartitos (5/2/2019 9:01:54 πμ):

Σωστά, μόνο που όταν ήρθε στη δημοσιότητα η πρόταση για αναρριχητικό Κέντρο στην περιοχή, κάποιοι όχι μόνο έβγαλαν σπυριά αλλά το μποϊκόταραν κιόλας. Κι είναι αυτοί που υποτίθεται ότι κόπτονται για την "εναλλακτική" ανάπτυξη.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
G61E5
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα









































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ