Η πιο αγαπημένη, παραδοσιακή ελληνική σαλάτα γίνεται υπερπαραγωγή με λίγα ακόμη επιπλέον φρέσκα υλικά, που της χαρίζουν περισσότερη νοστιμιά. • Μερίδες: 4 • Χρόνος προετοιμασίας: 15' • Χρόνος μαγειρέματος: 0' • Έτοιμο σε: 15'...
ΥΛΙΚΑ • 150γρ. φέτα, σε κύβους • 2 ντομάτες κόκκινες και σφιχτές, σε μέτρια κομμάτια • 1 αγγούρι καθαρισμένο, σε ροδέλες • 1 πιπεριά, σε καρεδάκια • 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φετούλες • 1 φλιτζάνι αντράκλα (γλιστρίδα) • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο • 1 κουτ. σούπας κάππαρη • 1 κουτ. σούπας κρίταμο τουρσί • 3-4 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα • 5-6 ελιές πράσινες • 5-6 ελιές μαύρες • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο • 2 κουτ. ξίδι από λευκό κρασί • λίγη ρίγανη ξερή • 7-8 παξιμαδάκια κρίθινα ή σταρένια • αλάτι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ • Πλένετε και στραγγίζετε καλά τα λαχανικά σας. Τα καθαρίζετε και τα κόβετε όπως περιγράφεται στα υλικά. • Σε μια σαλατιέρα αναμιγνύετε τις ντομάτες με το αγγούρι, την πιπεριά, την αντράκλα, το μαϊντανό και το κρεμμύδι. Αλατίζετε και ανακατεύετε. • Προσθέτετε την κάππαρη, το κρίταμο, το αγγουράκι τουρσί, τη φέτα, τις πράσινες και τις μαύρες ελιές. Σπάζετε τα παξιμάδια σε κομμάτια και τα προσθέτετε κι αυτά στη σαλάτα. • Πασπαλίζετε τη σαλάτα με το δυόσμο και λίγη ρίγανη, περιχύνετε με το ξίδι και το ελαιόλαδο και σερβίρετε αμέσως. Tip: Για να κάνετε ακόμα πιο νόστιμη τη σαλάτα σας, ξύνετε στον τρίφτη ½ ώριμη ντομάτα και ύστερα τη χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και περιχύνετε την υπέρ-σαλάτα σας με αυτή τη βινεγκρέτ πριν σερβίρετε. olivemagazine.gr
|