facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Η βέρα ναπολιτάνα - Spaghetti al pomodoro

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  06/10/2019 13:13:25
Η βέρα ναπολιτάνα - Spaghetti al pomodoro
Spaghetti al pomodoro: Έτσι θα ζητήσετε στη Νάπολη τα γνωστά σε εμάς σπαγκέτι ναπολιτάνα. Το πιο σημαντικό για την παρασκευή τς γνήσιας συνταγής είναι η εξαιρετική πρώτη ύλη.

• Μερίδες: 4
• Προετοιμασία: 10΄
• Χρόνος: 30΄...

ΥΛΙΚΑ

• 1 κονσέρβα (350 γρ.) ντομάτες San Marzano ή άλλη ποιοτική κονσέρβα ντομάτας (κονκασέ ή σε φέτες, ή ολόκληρες και, αν θέλουμε, περασμένες από μύλο λαχανικών ή από το μπλέντερ) ή 400 γρ. φρέσκα ντοματίνια, σε φέτες
• 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
• 500 γρ. σπαγκέτι
• 100 ml ελαιόλαδο
• αλάτι
• 12 φύλλα βασιλικού, για το σερβίρισμα
• 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα σκόρδα για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να χρυσίσουν.

Τα βγάζουμε και ρίχνουμε στο τηγάνι τις ντομάτες. Προσθέτουμε αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά.

Βράζουμε τα σπαγκέτι για 4 λεπτά λιγότερο από όσο λέει η συσκευασία τους.

Τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό όπου έβρασαν. Ρίχνουμε τα σπαγκέτι μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και τελειώνουμε το μαγείρεμά τους σε χαμηλή φωτιά.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε τα σπαγκέτι με ολόκληρα φύλλα βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα.

gastronomos.gr




Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
E6ZCM
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ