facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Η τοποθέτηση του Λευτέρη Αβραμόπουλου στο ΔΣ για το θέμα της Τρικάλων

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  23/07/2022 08:38:56
Η τοποθέτηση του Λευτέρη Αβραμόπουλου στο ΔΣ για το θέμα της Τρικάλων

Πρώτα από όλα κύριε πρόεδρε, κύριε δήμαρχε, κυρίες και κύριοι, να πούμε ότι δεν είμαστε αρνητικοί ως προς το κλείσιμο της Τρικάλων. Από εκεί και πέρα όμως βλέπουμε και έχουμε λάβει στα χέρια μας δύο διαφορετικές κυκλοφοριακές μελέτες. Δύο μελέτες διαφορετικές ως προς την εξασφάλιση της κυκλοφορίας. Και θα σας αναφέρω. Πριν εφτά μέρες στην Ποιότητα Ζωής, αλλά και στην Τοπική Κοινότητα, η τεχνική έκθεση μελέτης εξασφάλισης κυκλοφορίας αναφέρει και λέει συγκεκριμένα ότι προτείνεται «να απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων από 10/7 έως και 30/9 τις ώρες 21:00 με 01:00». Η μία μελέτη λέει αυτό. 

Προχθές λάβαμε μία διαφορετική μελέτη η οποία λέει -όπως είπε και ο κύριος δήμαρχος- ότι «θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο από 29/7 μέχρι 30/9 και ώρες 21:30 με 00:30».

Τι συμβαίνει εδώ τώρα. Εδώ τώρα αυτό το οποίο καταλαβαίνουμε εμείς είναι ότι πρώτα από όλα δεν ξέρει η δημοτική αρχή τι ακριβώς θέλει. Επίσης κακώς για μένα συζητήθηκε και ορθώς πάρθηκε αρνητική απόφαση από την Τοπική Κοινότητα διότι -όπως γράφεται μέσα- κύριε δήμαρχε, αυτό το οποίο διαβάζουμε εμείς είναι ότι θέλετε μάλλον να κλείσει όλες τις μέρες ο δρόμος. Άρα κακώς συνεδρίασε μαζί με αυτή την κυκλοφοριακή μελέτη η Τοπική Κοινότητα. 

Τι θα πούμε εμείς τώρα; Την πρώτη μελέτη, συμφωνούμε όλοι, ότι ο μόνος που ήξερε ήταν ο κύριος Θώμος, ο κύριος αντιδήμαρχος, ο οποίος ήταν και εισηγητής, σωστά λέει ο κύριος δήμαρχος ότι δεν γνώριζε. 

Από κει και πέρα όμως εμείς επειδή βλέπουμε μία προχειρότητα η οποία κυρίως διακατέχει τη δημοτική αρχή. Πολύ σωστά ο κύριος δήμαρχος είπε ότι δεν γνώριζε, αλλά σίγουρα γνώριζε ο κύριος αντιδήμαρχος, ο κύριος Θωμάς, ο οποίος τοποθετήθηκε κιόλας σε όλα τα μέσα. Επειδή, λοιπόν, ερχόμαστε, όπως πολύ σωστά είπατε, στο «δια ταύτα» ενάμιση μήνα πριν το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου και λόγω της προχειρότητας την οποία βλέπουμε όλοι μας -και αυτές είναι καταστάσεις και εικόνες του ποδαριού θα έλεγα- εμείς προτείνουμε έκτακτη συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας αύριο με τη σωστή και ορθή τεχνική έκθεση μελέτης εξασφάλισης κυκλοφορίας, να παρθεί θετική απόφαση, να κάνουμε δια περιφοράς συμβούλιο αύριο και, επειδή είμαστε θετικοί όλοι, ας γίνει. Υπό τις συνθήκες αυτές τις οποίες βλέπουμε σήμερα και με την εισήγηση την οποία έκανε ο κύριος Δήμαρχος, είμαστε αρνητικοί. Οπότε, κύριε δήμαρχε, αποφασίστε εσείς τι θέλετε να κάνετε. 

(…)

Με συγχωρείτε, αλλάζει διότι, αν θέλουμε να σεβόμαστε τους θερμούς, τους τοπικούς συμβούλους, δεν πρέπει να τους δίνουμε να ψηφίζουν πράγματα και να δημιουργείται όλο αυτό το μπάχαλο το οποίο δημιουργήθηκε. Βλέπουμε αποχωρήσεις μέσα από τη συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας και να γίνονται όλα αυτά.

Εμείς είμαστε ξεκάθαροι: εάν θέλετε η σωστή τεχνική έκθεση μελέτης εξασφάλισης κυκλοφορίας να ξανασυζητηθεί σε σωστή βάση από την αρχή και να λάβουμε υπόψη μας την απόφαση της Τοπικής Κοινότητας, τότε θα το συζητήσουμε. Οπότε προτείνουμε: αναβολή του θέματος και να πάει η σωστή μελέτη στην Τοπική Κοινότητα και να κάνουμε μία δια περιφοράς αύριο συνεδρίαση και να είμαστε όλοι θετικοί. Αλλιώς εάν συζητηθεί σήμερα, με τα υπάρχοντα δεδομένα τα οποία έχουμε είμαστε αρνητικοί.

(…)

Βλέπω τον κύριο Κερασοβίτη και εκπλήσσομαι δυσάρεστα λόγω της αρμοδιότητάς του. Είναι αντιδήμαρχος του δήμου Μετεώρων και ζήτα από δημοτικό σύμβουλο να ψηφίσει ένα θέμα επειδή προφορικά, λέει, του είπε ο πρόεδρος της Ποιότητας Ζωής. Πού τα έχετε δει αυτά; Εμείς ψηφίζουμε με βάση τα στοιχεία τα οποία μας δίνετε ως δημοτική αρχή εσείς, δεν ψηφίζουμε με βάση τα όσα θα πείτε προφορικά κύριε Κερασοβίτη στη συνεδρίαση ή στα μέσα όπου τοποθετηθήκατε. Μπερδεύεστε. Αν κάνετε λάθος να πείτε: «Κάναμε λάθος, μας συγχωρείτε, θα το διορθώσουμε», και θα ‘ρθουμε αύριο να συζητήσουμε τη σωστή κυκλοφοριακή μελέτη. Αποφασίστε πρώτα τι θέλετε ακριβώς και ελάτε να συζητήσουμε μετά.

(…)

Εγώ θα συμφωνήσω με αυτά που είπε ο κύριος Λύπας, αλλά θα παραμένουμε σταθεροί σε αυτό το οποίο είπαμε: το σωστό και το δίκαιο και νόμιμο είναι να συνεδριάσει εκτάκτως αύριο η Τοπική Κοινότητα βάσει της νέας κυκλοφοριακής μελέτης, να κάνουμε δια περιφοράς -αν θέλετε- δημοτικό συμβούλιο και από κει και πέρα να πράξουμε τα νόμιμα.

Από κει και πέρα όμως δεν μπορεί, κυρίες και κύριοι, σήμερα να είναι εισηγητής στο πολύ σημαντικό αυτό θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο κύριος Θώμος, που μάλιστα είναι αυτός ο οποίος ήθελε να κλείσει η Τρικάλων, 21 Ιουλίου εμείς να είμαστε όλοι εδώ να αποφασίζουμε για αυτό το σημαντικό θέμα για τις Καλαμπακιώτισσες και τους Καλαμπακιώτες και ο κύριος Θώμος να συμμετέχει στα μπάνια του λαού

Αυτό ήθελα να πω. Από κει και πέρα δεν έχω να πω κάτι άλλο, να συνεχίσουμε να ψηφίσουμε, αν θέλετε.


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
94783
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ