facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Η θέση ...στην πολιτική - Τζεπέτο (the ugly truth) [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  21/11/2016 00:16:26
Η θέση ...στην πολιτική - Τζεπέτο (the ugly truth) [ΣΧΛ]
Ιδιαίτερο ρόλο στην πολιτική κατέχει η «θέση»: ο τρόπος με τον οποίο πλασάρεται επικοινωνιακά ο έχων εξουσία και χρίσμα. Ολόκληρες μάχες δίνουν οι επικοινωνιολόγοι καθημερινά, από το Λευκό Οίκο μέχρι το τελευταίο βουλευτικό γραφείο στην Κολοπετινίτσα, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο promo του πελάτη τους...

Η «θέση» δεν θα μπορούσε να μην απασχολεί και τους εδώ τοπικούς άρχοντες και τους πέριξ αυτών.

• Πέρι (και όχι Πέρυ Χ.) ο «Πανταχού Παρών»

Περικλής ο αεικίνητος, ο άνθρωπος που λατρεύει το φακό, «παρών» σε κάθε event του Δήμου και όχι μόνο, και πάντα σε εξέχουσα θέση.

Κάποιες φορές εκτοπίζει και Αντιδημάρχους και στέκεται παρά τω Δημάρχω μέχρι που ανάγκασε το Δήμαρχο -στα εγκαίνια της παιδικής χαράς στην πλατεία Δημουλά- να τον «τοποθετήσει» μια θέση μακρύτερα φέρνοντας τη Μαρία Κουκουράβα δίπλα του χαριτολογώντας: «Περικλή, επίτρεψέ μου να βρίσκομαι ανάμεσα σε δύο κυρίες...»

Πάντως, επειδή σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο Πέρι προσανατολίζεται για γενικό ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές, καλά το πάει...

• Αβραμόπουλος ο Αποστάτης

Πρώτος στο ψηφοδέλτιο, πρώτος και στα έδρανα της αντιπολίτευσης, μια θέση χαρακτηριστική και συμβολική για τον Νίκο Αβραμόπουλο, που, αν κρίνει κανείς από την αντίδρασή του να σηκώσει το χέρι ψηφίζοντας «Σινάνη» στο θέμα της συµµετοχής του Δήµου στην έκδοση του αφιερωµατικού τόµου για τα 25 χρόνια αρχιερατίας του Μητροπολίτη μας, μάλλον τη βαρέθηκε και θέλει να «μετακομίσει» προς τα πίσω έδρανα.

Πάντως του Σακελλαρίου δεν του άρεσε καθόλου το κατά λάθος ή εξ επίτηδες αστείο του φίλου του Νίκου.

• Σακελλαρίου ο Πρωτοκολλάκιας

Συχνά τον ακούμε να επικαλείται το πρωτόκολλο και καλά κάνει, εδώ που τα λέμε, καθώς είμαστε που είμαστε «χωριό», αν δεν τηρηθεί και ένα savoir vivre σε ορισμένα θέματα θα χαθεί η μπάλα.

Στις 23 Οκτωβρίου ο Σινάνης δεν τήρησε το πρωτόκολλο κρατώντας κενή θέση, κατά τη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την Πυρπόληση-Απελευθέρωση της Καλαμπάκας, με αποτέλεσμα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να στέκεται στο διάδρομο όρθιος καθΆ όλη τη διάρκεια της δοξολογίας και του πανηγυρικού της ημέρας.

Λίγες μέρες μετά, την 28η Οκτωβρίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας ο Δ. Σακελλαρίου δεν παρέστη καθόλου στη δοξολογία, ενώ δεν γνωρίζουμε κατά πόσο τυχαίο ήταν και το γεγονός ότι δεν παρέστη και κανείς από τη δημοτική του ομάδα!

Κε Σινάνη, πρέπει να επιβάλλετε την τάξη, και αν χρειαστεί ένας κατά συνθήκην ταξιθέτης να συγκρατήσει ορισμένους ορμώμενους συμβούλους σας και όχι μόνο, δεν θα έβλαπτε.

• Δήμαρχος ο Ευλαβής

Δεν έχει κρύψει την αγάπη του για τον Δεσπότη. Εξαρχής φρόντισε να έχει μια άψογη στάση απέναντι στο Σεβασμιώτατο. Οι δύο άνδρες διατηρούν άριστες σχέσεις, σχέσεις που παγίωσαν και διάφορα γεγονότα, όπως η μονιμοποίηση της Μητρόπολής μας, η ίδρυση της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Την αγάπη του ο X. Σινάνης φροντίζει να τη δείχνει τόσο με τη θερμή υποδοχή που του επιφυλάσσει δοθείσης κάθε ευκαιρίας, όσο και με το να στέκεται δίπλα του στο σύνολο σχεδόν των εκδηλώσεων που συμπαρίστανται.

Ο ίδιος, βέβαια, όπου σταθεί δεν κρύβει την αδυναμία του τόσο προς τον Μητροπολίτη, όσο και γενικότερα προς την εκκλησιαστική κοινότητα, κάτι το οποίο επικρίνεται από ορισμένους, όπως και από τον Δ. Σακελλαρίου. Θυμόμαστε όλοι εξάλλου την πρόσφατη προτροπή του προς το Δήμαρχο να φορέσει ράσο...

• Σκρέκας ο comme il faut

Τις προάλλες (βλ. υποδοχή Τιμίας Ζώνης) προέταξε τους αγκώνες του, σαν άλλες μπάρες ΟΣΕ, κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου για να μην περάσουμε. Μάλλον δεν πρόσεξε οτι κρατούσαμε κάμερα στα χέρια μας. Ξεχνάτε προφανώς, φίλτατε, ότι για να βγείτε όλοι εσείς της πρώτης γραμμής ευθυτενείς και καμαρωτοί στις φώτος, κάποιοι εκείνη την ώρα προσπαθούν εν μέσω σπρωξιμάτων να καλύψουν φωτογραφικά την εκάστοτε εκδήλωση. Σας το χρεώνουμε ως φάουλ και όχι ως επιτηδευμένη κίνηση.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
Speedy Gonzales (21/11/2016 1:05:40 μμ):

Τώρα κατάλαβα γιατί ο Σακελαρίου ψήλωσε.
Ο Αβραμόπουλος μια μύγα πήγε να πιάσει και νόμισαν ότι πήγε να ψηφίσει.
Ο δήμαρχος έτσι που το πάει θα φυτρώσει βασιλικός στα μαλλιά του.
Ο Περικλής την είδε Next Top Model.


Παραγκας (21/11/2016 12:39:09 πμ):

Πολλά μαζί βρε φιλαρακό, θα τους πέσει πλάκωμα!!!!


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
I7EGQ
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ